november 2010

30 november 2010

ZOEK DE 20 VERSCHILLEN bij de Kerststal

ZOEK DE 20 VERSCHILLEN bij de Kerststal

Dit is weer een zoek de verschillen plaat, dit keer heb ik de kerststal gebruikt als basis.
Ik zet hieronder de lijst met verschillen neer, zodat jullie weten waar de kinderen moeten
zoeken. Alle verschillen zijn aangebracht in het tweede plaatje.

DOWNLOAD ZOEK DE 20 VERSCHILLEN KERSTSTAL1. Op de tweede plaat is een maan toegevoegd
2. Rechts is een ster weggehaald (vlak boven de heuvel)
3. De kip bovenin de stalopening is zijn poten kwijt
4. De duim van Jozef is verdwenen
5. Waar is het armpje van baby Jezus?
6. De ogen van het schaap zijn iets aangepast
7. Het staartje van het schaap in de deuropening is gewijzigd
8. Een oor van het varkentje is weg
9. Het mondje van de cavia is veranderd
10. Links onderaan is een stukje gras verdwenen
11. Een streep in het oor van de ezel heb ik weggehaald
12. Helemaal links is een ster gewijzigd
13. Maria haar wenkbrauwen zijn weg
14. Het haar van Jozef is ineens anders
15. De ogen van Jozef zijn veranderd
16. Maria haar vingers zijn weg
17. Het schaapje aan de rechterzijkant van de stal is de streepjes op zijn lichaam kwijt
18. Het schaap in de deuropening is een hoefje kwijt
19. Op de heuvel rechts is een streep verdwenen
20. De ezel heeft ineens een uitstekende tong
 

Read more

25 november 2010

Ere zij God - engel


Natuurlijk wilde ik ook een engeltje maken, want je ziet veel knutsel engeltjes onder google en ik had er toch mijn eigen idee bij en dat heb ik uitgewerkt.Kleur alle onderdelen in. Het is en blijft een engeltje dus kun je het eenvoudig houden, of bijvoorbeeld de engel op geel printer papier printen. Ik heb zelf gewoon wit 160 grams papier gebruikt en met geel bepaalde delen ingekleurd. De testversie maak ik altijd van gewoon papier en dat wil dus wel.
Knip alle onderdelen uit.
De engel heeft een plakstrook, doe daar lijm op en plak vervolgens de andere kant van de jas/jurk over de plakstrook heen, nu loopt de engel dus rond. Onderaan de jurk zitten aan beide kanten (links en rechts) twee plakstrookjes en in het midden twee voeten. De voeten vouw je naar je toe en de plakstroken naar achteren, die komen dus niet in het zicht. Nu kun je de engel op de ondergrond (de ster) plakken. Lijm hem mooi met de plakstroken en voetjes vast en zet hem in het midden van de ster. Plak nu eerste de vleugels aan de achterkant van de engel vast, zorg dat de tekst goed leesbaar blijft. Dus alleen op het open middenstukje van de vleugels lijm smeren. Ik heb zelf de vleugels vrij hoog geplakt (op schouderhoogte) en vervolgens heb ik de armen erop bevestigd aan de zijkanten van de jas/jurk (zie foto). Het geheel lijkt erg mooi.

DOWNLOAD WERKBLAD

Read more

Jozef en Maria met Jezus bij de stal

Deze knutsel heeft twee versies, als eerste staat hier de uitgebreide versie beschreven en helemaal onder dit geheel kunt u een eenvoudige versie downloaden voor bijvoorbeeld kleinere kinderen. De eerste versie bestaat uit een achtergrond (2e blad) met daarop een stal met Jozef en Maria met baby Jezus en een paar dieren. Ook is er een stal waar deuren in zitten en op dit moment nog dichte ramen. Het is de bedoeling dat de kinderen de afbeeldingen ten eerste mooi inkleuren en dan de afbeelding met de sterrenhemel uitknippen en ook de stal en daarnaast natuurlijk de dierenkoppen. Vervolgens moeten de gestreepte gebieden met daarop de tekst Uitknippen, ook uitgeknipt worden.

Knip nu de dikke zwarte lijn in het midden tussen de twee deuren open en knip vervolgens zowel naar links als naar rechts ook de dikke zwarte lijn in die boven de deurpost te zien is. Voordat je de stal op de achtergrond plakt is het verstandig om even de losse dierenkoppen alvast te plakken waar je ze wilt hebben. Daarna plak je de stal er goed overheen zodat door de openslaande deuren, Jozef en Maria zichtbaar zijn en door de raampjes heen zijn dan de dieren te zien. Je kunt met dubbele plak tussen de beide delen zelfs nog zorgen voor diepte, wanneer je dit mooi vindt, maar dat heb ik niet gedaan.

DOWNLOAD WERKBLAD

Read more

Aankondiging van de geboorte van Jezus door de engelen

Het idee achter deze knutsel is toch de aankondiging van de geboorte van Jezus door de engelen. Gods liefde werd openbaar. En niet alleen de geboorte van Gods Zoon werd aangekondigd, maar ook Zijn naam werd bekend gemaakt. Wat ik leuk vond was de nadruk leggen op de namen van Jezus. Dus Wonderbare Raadsman enz. Ik heb dit in de knutsel verwerkt. Het hart staat voor de liefde voor de wereld, de kribbe laat ons het kind zien en de engelen kondigden Zijn komst aan.Werkbeschrijving:
Kleur het geheel mooi in. 
Knip nu het binnenste hartje uit de basisplaat met de engelen. 
Knip vervolgens de kribbe en hartvormen op het 2e blad uit. 
Het hartje met de tekst Zijn naam is…. moet gevouwen worden en vormt vervolgens een bakje, deze plak je onder op het grote hart van blad 1 (op de daarvoor bestemde plakstroken). 
De kribbe kan voor het open gat (hart) in het midden van de basis geplakt worden. Ik heb daarvoor geen exacte plakgebieden aangegeven zodat het kind zelf kan beslissen of die de kribbe achter de opening wil plakken of juist ervoorlangs. Ik heb gekozen voor het laatste en dus gewoon lijm op de achterkant van de kribbe gedaan (alleen langs de zijkanten) en vervolgens voor de open punt van de middelste hartvorm geplakt. De hatjes met daarop de namen van Jezus heb ik vervolgens in het bakje gezet. Zo zie je de kribbe op de achtergrond en dan ervoor het hartjesbakje met daarop de tekst Zijn naam is… en in het bakje de namen Jezus, Wonderbare Raadsman, Sterke God, Eeuwige Vader, Vredevorst. De hartjes kunnen dus verwisseld worden.

Het klinkt misschien moeilijker dan het is, kijk maar even naar bijgevoegde foto, dan zal zeker duidelijk zijn hoe het moet.
In het midden van het hart kan nog een leuk lint worden gebruikt om het op te hangen, ik had daar zelf geen tijd meer voor, maar het zal zeker erg leuk lijken.
Dit werkje kan natuurlijk ook op gewoon papier afgedrukt en gemaakt worden, maar ik heb zelf 160 grams wit printer papier gebruikt.

DOWNLOAD WERKBLAD

 

Read more

24 november 2010

Jezus in de kribbe

Dit knutselwerkje heb ik gemaakt met het oog op ons hart en Jezus die als een gewone baby kwam om bij ons te wonen. Hij kwam in een stal en het hart van mensen lijkt soms ook op een stal, doordat wij er een rommeltje van maken, we doen alles wat we zelf willen en niet wat God van ons vraagt. Toch wil Jezus in de stal van ons hart komen wonen. Dit hoef je bij deze knutsel natuurlijk niet mee te nemen, maar het kan wel als thema meegenomen worden.

Ik heb een kribbe gemaakt, deze moet dus ingekleurd en uitgeknipt. Vervolgens de plakstroken naar binnen vouwen en in elkaar lijmen. Ik had de proefversie met plakband geplakt dat ging wel wat sneller, maar het wil ook prima met lijm. Zorg dat de onderzijden van de kribbe een gelijke lengte krijgen. Het is daarom belangrijk om de vouwlijnen die ik aangegeven heb op de kribbe goed in de gaten te houden, dan kan er niks mis gaan. Knip het gestreepte gebied in het midden van de kribbe uit.
Baby Jezus kan gewoon ingekleurd en rondom uitgeknipt worden, deze kun je later zo iets rond buigen en in de kribbe doen.

De ondergrond voor het geheel hoeft natuurlijk niet gebruikt te worden, maar als geheel lijkt het erg mooi. Kleur de ondergrond in en knop rondom uit. Vouw vervolgens het hart met de tekst naar je toe. (De vouwlijn zie je boven de rechthoek). De zijflapjes vouw je nu voor het hart met de tekst langs. Deze flapjes lijm je over elkaar heen, zorg ervoor dat de achtergrond (het hart met de tekst) een tikje rond komt te staan. Dan ontstaat er namelijk een kleine ruimte tussen de kribbe en het hart. Doe nu weer lijm op de over elkaar heen geplakte flapjes en doe lijm op de plakstroken onderaan de kribbe en lijm nu de kribbe op de daarvoor bestemde plek (op de rechthoek op de ondergrond) en zet de kribbe dan met de achterzijde vast aan de flapjes. Nu kun je de baby gewoon een tikje rond buigen en in de kribbe plaatsen, ik heb zelf de baby niet vastgelijmd, in principe is dit niet nodig.
Ik heb uiteindelijk nog wat stro gemaakt om de kribbe heen. (eigenlijk was dit verknipt riet bij gebrek aan stro, maar wol kan bijvoorbeeld ook wel, maar in principe hoeft dit dus niet, tenzij je het thema eraan koppelt dat Jezus in de stal van ons hart wil komen wonen, dan is het een leuke toevoeging.)

DOWNLOAD WERKBLAD

Read more

Kerstkrans met baby Jezus

Deze knutsel zal vrij duidelijk zijn. Het betreft een kerstkrans, ik heb twee verschillende basiskransen getekend. Eén mettakjes effect en één met kerststerren op de achtergrond.
Ik heb zelf de achtergronden (kransen) op rood en groen papier geprint, maar dit hoeft niet het kan gerust op wit, dan zullen de kinderen het in moeten kleuren of verven.
Er zijn klokjes, strikken en een baby in doeken.

Kleur alles in en knip de onderdelen uit. Knip ook de middelste cirkels van de kransen eruit. Dit hoeft natuurlijk niet perse u kunt ook voor de stevigheid dit erin laten, maar ik vind de opening zelf mooier. 
Daarna kunnen de kinderen zelf kijken hoe ze het willen plakken, ik heb gekozen voor de strik er mooi boven en de babyvoor het gat in het midden.

Ik heb zelf wel 160 en 120 grams papier gebruikt.

DOWNLOAD WERKBLAD

 

Read more

Kerstster

Dit knutselwerkje bestaat uit twee sterren die over elkaar heen worden geplakt. Je kunt de twee verschillende sterren gebruiken, maar ook bijvoorbeeld de ster van blad 1 twee maal afdrukken. Ik heb op beide manieren een ster gemaakt om te laten zien hoe dat lijkt. In één van de sterren heb ik een cirkel geplaats, exact in het midden, wanneer je deze uitknipt wordt het een leuk geheel, want je kunt nu het kaarsje erachter plakken, precies in het midden van het gat (tussen de beide sterren in). Let wel even op dat het kaarsje goedkomt t.o.v. het middelpunt waaraan je de ster ophangt. Ik heb dus de ene knutsel met de twee sterren gemaakt waarbij het gat in het midden zit en het kaarsje ertussen bevestigd en de andere ster bestaat uit de twee verschillende modellen. De ene heb ik achter geplakt en die met het gat in het midden voor. De cirkel heb ik dus uitgeknipt, maar dit hoeft natuurlijk niet. Werkbeschrijving:

Kleur de sterren in, knip vervolgens de cirkel in het midden van de ster uit. Kleur de kaars en knip deze uit. Vouw de kaarsjes nu dubbel zodat je wat meer stevigheid krijgt. Lijm het kaarsje met het onderste flapje vast achter de voorste ster en plak de ster nu bovenop de andere ster, zorg dat de punten tussen de andere punten vallen. (Zie voorbeeld). Ik heb het geheel met glitters versierd en een koordje in het midden bevestigd.
Het is een eenvoudig maar ook een leuk werkje. En het lijkt mooi. Ik heb het zelf op 160 grams papier geprint maar het kan ook wel op gewoon papier, alleen dan wordt het geheel iets slapper en buigen de punten sneller om.

DOWNLOAD WERKBLAD

Read more

01 november 2010

Ruth en Boaz Zoek de 15 verschillen

Dit is een zoek de verschillen plaat. Ik heb er 15 in aangebracht die hieronder te zien zijn zodat u weet waar de kinderen ongeveer moeten zoeken, mochten ze er niet uitkomen, maar de meeste verschillen zijn duidelijk en goed te vinden.


  DOWNLOAD ZOEK DE 15 VERSCHILLEN


2e plaat 1 zonnestraal is weg
2e plaat de vleugel van de middelste vogel is aangepast
2e plaat streep op de shirt van de man is verdwenen
2e plaat de neus van de man is aangepast
2e plaat de riem van de man heeft ineens stippen
2e plaat Ruth heeft een blote voet
2e plaat een streepje uit de onderjurk van Ruth is weggehaald
2e plaat de strepen op het haar van Ruth zijn verdwenen
2e plaat het vogeltje links heeft geen oogje meer en de snavel is iets anders
2e plaat de wolk in het midden is iets veranderd
2e plaat streep op de berg rechts is gehalveerd
2e plaat op de berg links groeit ineens een grassprietje
2e plaat 2 korreltjes op de grond zijn weg, voor de buik van Ruth
2e plaat één van de halmen helemaal links onder de heuvel is blanco gemaakt 
2e plaat het voorwerp in de hand van de man heeft oogjes en een mond gekregen

Read more