Deze knutsel hoort bij het verhaal van Ruth op het veld bij Boaz. Ruth 2:1-23
Dit verhaal vertelt hoe Ruth aan het werk is op het veld bij Boaz en hoe hij ervoor zorgt dat er veel voor haar en Naomi overblijft om mee te nemen en van te leven.
Kijk voor het verhaal maar eens in de kinderbijbels daar staat het goed en leuk beschreven.
 


Werkbeschrijving:

Dit werkje bestaat uit een basisblad met daarop Ruth op het veld van Boaz en een blad met daarop twee schoven en een bosje aren met daaraan de handen van Ruth.
En er zijn twee rechthoeken om tot kokertjes te vouwen en onder de schoven te plakken.

Kleur alles mooi in. Knip vervolgens de onderdelen uit..
Knip of prik de stippellijnen op de mouwen van Ruth in en schuif de strookjes aan de handen naar binnen. Plak de strookjes vervolgens aan de achterkant van het papier vast. Los laten zitten kan ook wel.
Plak de rechthoeken tot kokertjes. Wikkel ze desnoods even om een potlood o.i.d. Er zitten plakstroken aan om het tot een kokertje te plakken.
Plak de kokertjes aan weerszijden van Ruth en plak vervolgens de schoven er overheen. Laat de schoven rondlopen, dit doe je door ook even de zijkanten van de schoven op de basisplaat vast te lijmen.

Opties voor de kleinere kinderen:
Natuurlijk zijn er veel meer opties. Bijvoorbeeld gewoon de schoven met 3d foam vastplakken om voor afstand te zorgen. Dit scheelt kleinere kinderen wat knipwerk.
En voor de kleintjes kun je natuurlijk ook overwegen om alleen de handjes met het bosje aren op de basisplaat te maken.
 

DOWNLOAD WERKBLAD