advertentie google

Welkom

Geloven is leukGeloven is leuk, christelijke knutsel- en verhalensite voor kinderen
Van harte welkom bij "GELOVEN IS LEUK. Geloven is leuk.nl is een site met christelijke verhalen, knutsels, gedichten, kleurplaten en nog veel meer. Mocht u iets specifieks zoeken wat niet goed weergegeven wordt dan kunt u mij mailen via corrector123@gmail.com , ik zal dan kijken of ik de werkbladen zelf kan aanleveren.

Heeft u zelf iets wat geschikt is voor deze site, dan kunt u dit via bovengenoemd emailadres aan mij mailen.

Met vriendelijke groet, Alie Holman

Maakt u veel gebruik van deze site?
Doneer s.v.p 1-malig voor de onkosten (papier, inkt, knutselmateriaal)  € 5 of  € 10

RECLAME: Ziet u een verkeerde advertentie? Vertel het ons, klik hier>>>

Ook dit werkje maakte ik bij het thema Neem je kruis op en volg de Here Jezus. Het zijn de woorden die de Here Jezus zelf tot Zijn kinderen gesproken heeft. Je kruis opnemen is voor kinderen misschien nog wat vreemd, maar rond Pasen ligt er wat meer nadruk op het kruis dat de Here Jezus zelf moest dragen, het sterven, de pijn, het lijden, hoe zwaar het voor Hem geweest is en hoe mooi het is dat Hij dat voor ons over had zodat wij vrij mogen zijn en zo bij de Here God kunnen komen. De Here Jezus had een zwaar kruis te dragen en wij hebben soms ook moeilijkheden, we maken ons ergens zorgen over, we zijn bang en wat ik bij de andere versie van deze knutsel aangaf is ook bij deze het doel erachter we kunnen al onze moeilijkheden dragen als een kruis en mogen het oppakken en achter de Here Jezus aangaan.

Bij deze versie heb ik het iets anders gedaan, ik heb de kleurplaatversie gebruikt en wat ik erin verwerkt heb dat is de steen als een hindernis. Dit schaapje heeft het zwaar, het draagt een kruis, maar het neemt het kruis op de rug en volgt de Here Jezus, het neemt elke hindernis die het tegenkomt en de Heer is nabij, die helpt zeker weten.
Toen ik begon aan de knutsels had ik in mijn achterhoofd een stukje tekst wat ik hoorde in een liedje: Ieder huisje heeft zijn kruisje. Ja iedereen heeft zijn eigen zorgen, kinderen ook, dat kan van alles zijn, iedereen draagt een kruis en dat kruis mogen we brengen bij het kruis van Jezus. Hij heeft het beste met ons voor ook met dit schaapje.

DOWNLOAD WERKBLAD 

Werkbeschrijving:

- Kleur de basisplaat in op blad 1
- Kleur de onderdelen in op blad 2   (het staat er 2x op voor 2 kinderen)
- Knip de onderdelen op blad 2 uit
- Plak eerst de steen op de daarvoor bestemde plek (ik heb dubbele plak gebruikt)
- Wanneer kinderen met watten of wol willen werken of crepepapier propjes beplak dan eerst de onderste helft van het schaapje op blad 1 en het kleine stukje boven het hoofd/kop
- Beplak het schaapdeel ook met watten of wol of crepepapierpropjes o.i.d. 
- Plak vervolgens het schaapdeel op de daarvoor bestemde plek (dubbele plak of lijm of even een strook karton een paar maal dubbelvouwen en dan tussen het schaapdeel en de basisplaat lijmen voor de diepte.
- Ik heb nog een draad gebruikt waarmee zogenaamd het kruis vastgebonden zit op de rug van het schaap zie foto.