advertentie google

Welkom

Geloven is leukGeloven is leuk, christelijke knutsel- en verhalensite voor kinderen
Van harte welkom bij "GELOVEN IS LEUK. Geloven is leuk.nl is een site met christelijke verhalen, knutsels, gedichten, kleurplaten en nog veel meer. Mocht u iets specifieks zoeken wat niet goed weergegeven wordt dan kunt u mij mailen via corrector123@gmail.com , ik zal dan kijken of ik de werkbladen zelf kan aanleveren.

Heeft u zelf iets wat geschikt is voor deze site, dan kunt u dit via bovengenoemd emailadres aan mij mailen.

Met vriendelijke groet, Alie Holman

Maakt u veel gebruik van deze site?
Doneer s.v.p 1-malig voor de onkosten (papier, inkt, knutselmateriaal)  € 5 of  € 10

RECLAME: Ziet u een verkeerde advertentie? Vertel het ons, klik hier>>>

Ik moest de bijbelboeken Jozua 23 en 24 uitwerken en omdat ik geen knutsel beschikbaar had die de kinderen nog niet hadden gemaakt heb ik deze knutsel gemaakt om erbij te gebruiken, het verhaal heb ik zelf uitgewerkt en verteld op mijn manier.  Klik hier voor mijn versie van het verhaal van Jozua en het verbond dat het volk met God sloot en de steen die hij plaatste als getuige daarvan.


Het verhaal was een best wat moeilijk, het is natuurlijk zwaar en aan de andere kant erg belangrijk om te onthouden en mee te nemen ook naar de kinderen toe. Wat gebeurt er als God aan jouw kant staat en wat gebeurt er als je God loslaat en je gaat richten op afgoden. Dat hoeven niet altijd beelden te zijn van een Baäl zoals in de tijd van de Israëlieten maar dat kan ook iets anders in ons leven zijn. We hebben genoeg dingen die belangrijker kunnen worden dan het luisteren naar de Here God. God wil iedereen helpen, Hij wil erbij zijn als we het moeilijk hebben, ons troosten, ons door moeilijkheden heen helpen, maar Hij wil ook wel heel graag dat we Hem volgen en goed kijken naar wat Zijn woord (de bijbel) zegt. God laat in de verhalen over Zijn volk goed zien dat Hij er voor hen was en hen hielp, maar ook dat zij in moeilijkheden kwamen toen ze Hem vergaten en niet meer bleven dienen. 

Werkbeschrijving:

Deze knutsel bestaat uit 3 bladen.
Op blad 1 de kleurplaatversie die eventueel ook als basisplaat kan dienen
Op blad 2 de basisplaat voor de knutsel
Op blad 3 tweemaal de onderdelen, waaronder de steen en de bovenhelft van Jozua.
Twee basisbladen om te kunnen kiezen of jullie alleen de steen in elkaar laten knutselen of ook Jozua.
Ik koos voor basisblad 2 op pagina 2

-Kleur de basisplaat in en ook de onderdelen
-Knip de onderdelen uit (steen en Jozua)
-Doe lijm op het hoofddeel van Jozua (zie basisplaat 2) en lijm Jozua erop, de armen hangen nu los en kunnen iets naar voren gebogen worden.
-Vouw de plakstroken aan de steen naar achteren, er komen zijvlakjes aan de zijkanten en lijmvlakken aan de onderzijde
-Doe lijm op de plakstroken en lijm de steen voor het basisvlak langs, dus over de steen heen die al op de basisplaat zichtbaar is.
-Eventueel kan er een opgerold stuk papier onder een hand van Jozua worden gelijmd waar dan zogenaamd het verbond opgeschreven is. Ik heb dit zelf niet gedaan, maar is wel leuk om als extra te doen.

DOWNLOAD WERKBLAD