Vissers van mensen blijft leuk alleen al als je bedenkt dat je dan op mensen vist en het wat letterlijker neemt dan de bedoeling is. Het is belangrijk om over de Here God te vertellen, het is belangrijk om de opdracht die ons gegeven is om het Woord te brengen ook serieus te nemen en het is belangrijk om de vrijmoedigheid niet prijs te geven maar vrijmoedig uit te gaan en te vertellen van de liefde van de Heer. Ik moest iets doen met de kinderen en het was eigenlijk een vrij verhaal en ik wilde dit keer iets waar ze leuk mee konden knutselen en gewoon lekker mee konden knoeien en het maken zoals zijzelf leuk vonden. Ik heb de plaatjes zelf getekend om te voorkomen dat ik problemen zou krijgen met copyrights van anderen en de keuze is om zelf in te kleuren of in kleur te printen.
Ik heb dus twee bladen met daarop blanco plaatjes. De waterplantjes staan er meerdere malen op een blad maar per potje is één waterplant voldoende. Op blad 3 en 4 staan de ingekleurde afbeeldingen en op blad 5 een eenvoudige kleurplaat die bij het onderwerp past.


 
De benodigdheden zijn vooral papier 80 grams of 120 grams, een glazen pot van bijv. appelmoes.
Ik heb om de afbeeldingen een rechthoek gezet of een vierkant, dit om het iets te vereenvoudigen voor het knippen. Zo kon ik eerst de rechthoek uitknippen, op de vouwlijn dubbelvouwen, op elkaar lijmen en dan pas het model uitknippen, dit scheelt zeker voor de poppetjes en vissen een hoop werk.

Werkbeschrijving:
Kleur de plaatjes in (of gebruik de ingekleurde afbeeldingen) en print het geheel op bijvoorbeeld 80 grams printerpapier, ik heb 120 grams gebruikt, maar dat hoeft niet.
Ik heb eerst het waterplantje uitgeknipt, dubbelgevouwen, gelijmd en nog even goed bijgeknipt. (onderaan het waterplantje zitten de plakstrookjes. Daar staat een pijltje om aan te geven dat daar even een inknip moet komen zodat aan beide zijden van het waterplantje een plakstrookje komt die ook omgevouwen kan worden. Dus inknippen tot de stippellijn die horizontaal loopt.
Onderaan het waterplantje zitten plakstroken, deze vouw je naar buiten toe, daarna proberen het op de bodem van het potje te plakken. Ik moest iets langs gebruiken om aan te drukken maar de kinderen konden met hun handen in het potje.
Gooi op de bodem van de glazen pot zand (ik heb vogelzand gebruikt)
Zorg voor wat schelpjes, steentjes enz, dat vinden kinderen wel leuk. Wat glitters erdoor kan ook dan heb je kostbaar zand.
Knip de plaatjes eerst uit om de kaders heen (dus eerst de rechthoeken om de buitenlijn knippen)
Dan op de vouwlijn vouwen, dubbel plakken en vervolgens de afbeelding uitknippen.
Nu lijm aan de binnenkant van de afbeelding doen, visdraadje ertussen en het draadje met een plakbandje vastplakken aan de binnenrand van het potje (dus bovenaan).
De kinderen kunnen zelf bekijken hoeveel plaatjes ze gebruiken en op welke hoogte ze een plaatje lijmen.
Op de deksel hebben we de ronde cirkel met tekst geplakt.
Ik hoop dat het lukt, bij vragen mogen mensen mailen.

Ik heb ook een kleurplaat meegeleverd.

DOWNLOAD WERKBLAD