Afdrukken
Categorie: Bijbelverhalen
Hits: 4653

Ik was na een tip van iemand begonnen aan een knutsel rond Mozes in het biezen mandje die door zijn zus tussen het riet gezet wordt. Ik had daarbij een versie die toch wel ietwat bewerkelijk was en besloot ook maar even een paar eenvoudige dingen mee te leveren. Bij deze lever ik de kleurplaatversie aan met een passepartout. Ik heb deze met boogjes gedaan en dat is qua knippen toch wel lastiger dan een gewone ovaal, vandaar dat ik in het bestand ook een eenvoudige passepartout meelever. Het verhaal is te vinden is te vinden in exodus 2. Ik heb het verhaal verder nog niet uitgewerkt maar het is in kinderbijbels te vinden.

Deze knutsel is heel eenvoudig te doen. Je knipt het binnenste deel uit en lijmt het over de kleurplaat heen. Let niet op mijn kleurwerk, bij al dat testen en nogmaals printen en inkleuren en vervolgens 4 of 5 versies was ik er even klaar mee en heb voor grote vlakken een soort krijt gebruikt, dit werd wat vlekkerig, maar toch vond ik het resultaat grappig. Maar het was ook ietsjes vaag haha.


Werkbeschrijving:

In de werkbestanden staan 3 pagina's.
Op blad 1 de kleurplaat
Op blad 2 de passepartout met de boogjes
Op blad 3 de passepartout die eenvoudiger uit te knippen is.

Print de gewenste bladen uit, de omlijstingen zijn het mooist als ze op gekleurd papier worden geprint, ik heb gewoon printerpapier gebruikt, in dit geval de kleur rood, 80 grams, maar iets steviger kan ook.

-Kleur de kleurplaat in
-Knip het binnenwerk uit de omlijsting
-doe lijm op de achterzijde van de passepartout (omlijsting)
-Lijm nu de passepartout over de kleurplaat.

DOWNLOAD WERKBLAD