Welkom

Geloven is leukGeloven is leuk, christelijke knutsel- en verhalensite voor kinderen
Van harte welkom bij "GELOVEN IS LEUK. Geloven is leuk.nl is een site met christelijke verhalen, knutsels, gedichten, kleurplaten en nog veel meer. Mocht u iets specifieks zoeken wat niet goed weergegeven wordt dan kunt u mij mailen via corrector123 @ gmail.com , ik zal dan kijken of ik de werkbladen zelf kan aanleveren.

Heeft u zelf iets wat geschikt is voor deze site, dan kunt u dit via bovengenoemd emailadres aan mij mailen.

Met vriendelijke groet, Alie Holman

Maakt u veel gebruik van deze site en wilt u ons helpen met een financiële ondersteuning voor hosting en materiaalkosten, klik hier >>>>>

U kunt ook met Paypal betalen klik hier>>>>>> of vraag ons ibannr aan poetrysite @ gmail.com

 

RECLAME: Ziet u een verkeerde advertentie? Vertel het ons, klik hier>>>

Toen ik met de lepelvlinder bezig was bedacht ik me dat ik de vlinders wel al volledig getekend had en dus zou het ook leuk zijn om ook die te gebruiken. Alhoewel ik lepelsteeltje als knutsel erg leuk vond. Maar ik bedacht me hoe bijzonder het proces van rups tot vlinder eigenlijk is en dat ik daar misschien wel iets mee zou kunnen. Eerst had ik een rups die best echt leek, maar toch maar weer aangepast voor een iets grappiger rupsje. Een leuk rupsje die zich voleet en vervolgens van mooie rups, van schattig beestje ineens verandert in een misschien wel saaie pop. En ineens lijkt het niks, maar toch wordt het later veranderd tot een vaak prachtige kleurrijke vlinder. De verandering van rups naar vlinder is best bijzonder. 

We weten niet altijd hoe alles precies gaat, maar wat we zien en wat er ontstaat verrast ons wel. Eigenlijk lijkt het of er een gedaanteverwisseling plaatsvindt. Eerst heb je eitjes, dan een rups en dan een pop en vervolgens een vlinder. Het is bijzonder hoe een pop een vlinder kan worden. Hoe uit (in onze ogen) misschien haast niets iets prachtigs kan ontstaan. En als we kijken naar onszelf dan moeten wij als kinderen van de Here God ook veranderen en de Here God wil- en kan ons veranderen. Al zijn we misschien eerst een rupsje, schattig en zacht en misschien zelfs mooi van kleur, dan alsnog moeten we soms even weer helemaal terug naar die cocon om gevormd te worden tot een prachtig geheel. We worden gevormd tot wat de Here God van ons wil maken, we horen bij Hem, we gaan meer en meer lijken op Hem en dat stralen we uit. We zullen meer en meer richting het licht gaan en nemen van wat Hij ons biedt. Stel nu dat de vlinder kon praten tegen de rups? En de vlinder zou vertellen: Ik was eerst net als jou? Ik was eerst ook zo en kroop over de takjes en at van de blaadjes. Vliegen kon ik nog niet, maar nu... nu ben ik geworden tot een prachtige vlinder. Zie mijn vleugels, kijk hoe ik vlieg, ik kom hoger en hoger. Zou de rups het geloven? Misschien niet, maar het is wel zo. En als wij veranderd worden door de Here God en wij vertellen het anderen dan zullen ze misschien evengoed twijfelen, maar het is echt waar. God verandert mensen van binnen en dat stralen we uit naar buiten. De kinderen en mensen om ons heen zullen het zien. Maar om te veranderen moeten we God de ruimte geven om met ons aan het werk te gaan. Ik hoop dat dit ook bruikbaar zal zijn en jullie hier mee op weg komen.

De pdf bevat 6 bladen PRINT ALLEEN DE BENODIGDE BLADEN UIT
Blad 1, 2 en 3 de basisbladen met daarop de eitjes, rups en pop/cocon 
Blad 4, 5 en 6 voor 2 kinderen de vlinders die op het gewenste basisblad geplakt kunnen worden

Ik had 2 verschillende vlinders getekend en dus ook 3 basisbladen aangeleverd, zowel engelse als nederlandse versie.

Werkbeschrijving :

-Print blad 1, 2 of 3 uit met blad 4, 5 of 6
-Kleur de onderdelen in
-Knip de vlinder uit
-Plak de vlinder met het lijfje over het lijfje van het basisblad
-Vouw de vleugels een beetje omhoog.

DOWNLOAD werkblad Vlinder God verandert mensen

DOWNLOAD Butterfly God changes our lives