Ik bedacht me ineens het lied "Jezus hoop voor de volken" en die tekst bleef in mijn gedachten hangen. We weten dat afbeeldingen van een regenboog op vele manieren gebruikt worden. Je ziet overal ook raamdecoraties met een regenboog. Maar laten we niet vergeten dat er een regenboog is die aan de hemel verschijnt en die God ons gaf als teken van hoop, hoop voor de mensen, hoop voor de wereld in nood, hoop voor ieder kind waar het ook woont. Hoop houden is zo enorm belangrijk voor iedereen. Wat zouden we in deze tijd moeten als we geen hoop zouden hebben? Hoop op redding, hoop op de Redder, de Here Jezus. Uitzien naar boven, uitzien naar de komst van het Kind, uitzien naar die dag dat Hij opnieuw zal komen. Hoop houden is nodig om door te kunnen gaan. Ook kinderen lijden onder deze vreemde tijden, ook gezinnen merken hoe moeilijk het is als zoveel dingen tegen zitten, of als een ziekte het gezin of de omgeving raakt. Maar laten we onze hoop blijven vestigen op God en op Zijn Zoon de Here Jezus.

Het werkblad bevat 2 pagina's

-op blad 1 de regenboog achtergrond en de kribbe met het kindje Jezus
-op blad 2 extra sterren voor 4 kinderen met tekst (vrijblijvend te gebruiken)

Werkbeschrijving:

Ik heb 80 grams papier gebruikt
-Print blad 1 en 2 uit
-Kleur blad 1 en 2 in
-Knip de achtergrond met regenboog uit
-Knip de kribbe met het stro eromheen uit en vouw de onderzijde op de vouwlijnen naar achteren en lijk die aan de achterzijde van de kribbe vast.
(er ontstaat een soort doosje achter het geheel waardoor je diepte krijgt in de knutsel.)
Je kunt ook zonder diepte gaan werken en alleen de kribbe met stro er omheen uit knippen, maar dit lijkt minder mooi.
-Knip een ster uit van blad 2 als je die wilt gebruiken
-Plak de ster nu over de ster boven de kribbe op een manier dat de tekst goed staat en de ster met de punten tussen de andere punten komt. (Zie voorbeeld op foto)

DOWNLOAD WERKBLAD Nederlands

DOWNLOAD WERKBLAD English