Welkom

Geloven is leukGeloven is leuk, christelijke knutsel- en verhalensite voor kinderen
Van harte welkom bij "GELOVEN IS LEUK. Geloven is leuk.nl is een site met christelijke verhalen, knutsels, gedichten, kleurplaten en nog veel meer. Mocht u iets specifieks zoeken wat niet goed weergegeven wordt dan kunt u mij mailen via corrector123 @ gmail.com , ik zal dan kijken of ik de werkbladen zelf kan aanleveren.

Heeft u zelf iets wat geschikt is voor deze site, dan kunt u dit via bovengenoemd emailadres aan mij mailen.

Met vriendelijke groet, Alie Holman

Maakt u veel gebruik van deze site en wilt u ons helpen met een financiële ondersteuning voor hosting en materiaalkosten, klik hier >>>>>

U kunt ook met Paypal betalen klik  hier>>>>>> 

 

RECLAME: Ziet u een verkeerde advertentie? Vertel het ons, klik hier>>>

Ook dezel eenvoudige knutsel heb ik gemaakt bij het verhaal over de toren van Babel. Dit verhaal is te vinden in Genesis 11. Op zich heb ik zelf dit verhaal niet zovaak aan de kinderen verteld, maar het is wel een bijzonder verhaal en leerzaam. De mensen dachten dat ze het goed voor elkaar hadden en gingen voorbij aan wat God voor hen in petto had. Zij wilden hun eigen plannen volgen, ze wilden een toren bouwen tot in de wolken, maar God had totaal andere plannen met de mensen. Ze deden alles samen, bouwden een stad en toren en spraken dezelfde taal, het was daarom ook erg gemakkelijk om samen te werken. God zag het en daalde neer uit de hemel om het eens even goed te bekijken vermoed ik. En toen gebeurde het. Er onstond spraakverwarring, de mensen begrepen elkaar niet meer, samenwerken werd heel lastig en zo zorgde God ervoor dat de mensen over de hele aarde verspreid werden.

DOWNLOAD Nederlands WERKBLAD  

DOWNLOAD Engels WERKBLAD  



Dit is een eenvoudige knutsel waarbij je een passepartour om een kleurplaat plakt

Het werkblad bevat 2 pagina's

-op blad 1 en blad 3 staat de kleurplaat met daarop de toren (op blad 3 was de eerste versie maar die vond ik zelf niet goed genoeg maar kies maar)
-op blad 2 staat  de vorm voor de passepartout

Werkbeschrijving:

Ik heb gewoon 80 grams printerpapier gebruikt voor de basisplaat en 160 grams gekleurd papier voor de passepartout
-Print blad 1 of 3 uit
-Print blad 2 op een gekleurd vel papier
-knip de binnenkant van blad 2 uit de vorm
-plak de passepartout over de kleurplaat