Nodig twee big shoppers met “boodschappen”. Een flink aantal blikken zijn al gauw zwaar en gemakkelijk mee te nemen.

Ik zal proberen om jullie te laten zien hoe de goede voornemens die je voor het nieuwe jaar hebt ook kunt gaan doen.
Kun je het alleen of hebben we elkaar nodig?
Soms hebben we elkaar nodig, maar er zijn ook dingen die je alleen kunt.
Eten kunnen we zelf, dat leren wij, maar kunnen jullie al koken of heb je daar iemand bij nodig?
Wat als je ziek bent, wie heb je dan nodig? Een dokter.
Of als je iets wilt weten over Jezus wie heb je dan nodig? Papa of mama of opa of oma of iemand van de kerk.

Ik deed laatst boodschappen, maar de tas was heel zwaar, kon ik dat alleen dragen of had ik iemand nodig? Eigenlijk had ik iemand nodig, maar ik kan heel slim zijn. Ik kon dat alleen, maar hoe kon ik dat?
Hier heb ik een boodschappentas. Wie wil hem voor mij optillen en er mee gaan lopen, want ik moet naar de auto. Dat is moeilijk of niet. Maar kijk eens, hier heb ik nog een andere tas. Als we nu een aantal boodschappen van die zware tas in de lege tas doen. Kijken of het nu beter gaat. Zie je dat gaat al veel beter. Als ik nu één tas draag en jij de andere, kunnen we samen naar de auto gaan. Heb ik nog een vrije hand om de auto open te maken.
Ik wil jullie hiermee vertellen dat als iemand ziek is, kun je niet de zieke beter maken, want je bent geen dokter, maar je kunt iemand wel helpen die ziek is door er naar toe te gaan of misschien wel boodschappen doen. Jezus zegt ons; alles wat je voor je naaste hebt gedaan heb je voor Mij gedaan. Dus als we iemand helpen, zegt Jezus, dan helpen we eigenlijk Hem. Nou wie zal dat niet willen.