Welkom

Geloven is leukGeloven is leuk, christelijke knutsel- en verhalensite voor kinderen
Van harte welkom bij "GELOVEN IS LEUK. Geloven is leuk.nl is een site met christelijke verhalen, knutsels, gedichten, kleurplaten en nog veel meer. Mocht u iets specifieks zoeken wat niet goed weergegeven wordt dan kunt u mij mailen via corrector123 @ gmail.com , ik zal dan kijken of ik de werkbladen zelf kan aanleveren.

Heeft u zelf iets wat geschikt is voor deze site, dan kunt u dit via bovengenoemd emailadres aan mij mailen.

Met vriendelijke groet, Alie Holman

Maakt u veel gebruik van deze site en wilt u ons helpen met een financiële ondersteuning voor hosting en materiaalkosten, klik hier >>>>>

U kunt ook met Paypal betalen klik  hier>>>>>> 

 

RECLAME: Ziet u een verkeerde advertentie? Vertel het ons, klik hier>>>

Ook deze knutsel hoort bij Richteren 6 vanaf vers 1. Het is een eenvoudige knutsel. Ik wilde toch nog even weer iets doen m.b.t. afgoden. De bijbel is daar in meerdere verzen en verhalen heel duidelijk. God wil dat mensen aan Hem toegewijd zijn en het van Hem verwachten en niet van andere goden/afgoden. En ik heb daarom toch nog even een eenvoudige knutsel gemaakt met een verbodsbord. Ook m.b.t. Paulus maakte ik volgens mij al eens zoiets, maar nu even ook deze in het Nederlands en Engels. Mijn Engels is niet denderend, dus ik heb erg moeten zoeken en hoop dat het bruikbaar is en klopt. Er kunnen vele afgoden zijn in ons leven, bij Gideon en het volk van God dfraaide het in die tijd om Baäl en ze hadden er een beeld van, misschien meerdere etc. God wilde dat ze hun ogen op Hem gingen richten en Hij zou ze uitredden. Ze waren afgedwaald vanhet ware woord van God. Laten ook wij onze afgoden omver halen en God de eer geven die Hem toekomt.

DOWNLOAD Nederlands WERKBLAD  
DOWNLOAD Engels WERKBLAD  


Het werkblad bevat 3 pagina's

-op blad 1 staat de basisplaat met daarop het verbordsbord
-op blad 2 staat Gideon voor 2 kinderen te gebruiken
-op blad 3 staat het verbodsbord normaals zonder paal en deze kan op rood stevig papier of 80 grams geprint worden.

Werkbeschrijving:

Ik heb voor de knutsel die ik maakte de basis van blad 1 met stevig wit papier gedaan. Blad 2 80 grams en blad 3 even op rood stevig papier omdat ik dat toevallig in huis had.
-Print de bladen die je wilt gebruiken
-Kleur alles in
-knip Gideon uit en knip een verbodsbord uit met daarop de tekst
-plak het bord met de tekst op de gewenste plek
-Plak Gideon nu erop zodat hij met zijn wijsvinger de tekst aanwijst.