Pasen is altijd weer een mooie aanleiding om iets te bedenken. Dit keer besloot ik om ook maar iets met een kartonnen bordje te doen. Ik zag dat meer mensen daar iets van maakten en heb mijn eigen versie gemaakt en dat gelijk zo goed mogelijk aangeleverd. Ik hoop dat de foto scherp is.
Ik heb een graf gemaakt met de de kruisen op Golgotha, de steen die weggerold kan worden, de engel die van de opstanding vertelt en Jezus die verrezen is/opgestaan uit de dood.

Het paasverhaal blijft een mooi en bijzonder verhaal. Het is goed om er bij stil te staan en altijd leuk om dan iets te maken.

Het werkblad bevat 2 pagina's.

-op blad 1 de onderdelen voor de knutsel
-op blad 2 malletjes/sjablonen om te gebruiken voor de deuropening.
Het linkersjabloon heb ikzelf gebruikt omdat ik een splitpen wilde gebruiken. Het rechtersjabloon kan gebruikt worden als je de steen vastlijmt. Je kunt ook gewoon zelf een deur uitknippen op eigen gevoel. maar het sjabloon maakt het eenvoudiger.

Werkbeschrijving:

Ik heb 80 grams papier gebruikt en een kartonnen bordje met een doorsnede van 23 cm
-Vouw het bordje dubbel en zorg voor een goede vouwlijn. Druk dus met je handen even alles goed aan en knip het bordje doormidden
-Print blad 1 en eventueel 2 uit
-Kleur de onderdelen van blad 1 in
-Knip de onderdelen uit
-Plak nu eerst de strook met de drie kruisen vast aan een helft van het bordje. (het moet tussen de beide bordhelften komen) Zie foto.
-Gebruik een nietmachine om de twee helften van het bordje goed op elkaar te bevestigen. Ik begon zelf linksonder en vervolgens het midden en toen rechtsonder en daarna even ertussenin nog.
-Neem het sjabloon van de deur. Het linkersjabloon heeft in het deurgedeelte stippeltjes. Knip dat gestippelde eruit. Je houdt nu de opening over met een plakstrook. Leg het sjabloon op het bordje over het middelste stuk en ga met een potlood langs de lijnen zodat de deuropening overgenomen wordt op het bordje. 
-Knip de deuropening eruit en Vouw nu de plakstrook naar achteren. En lijm dit ertussen zodat er een beetje afstand ontstaat en het "graf" kan staan.
-De buitenkant van de voorbeelden heb ik op verschillende manieren gekleurd. Een paar met krijt en één met verf. (met verf moet je rekening ermee houden dat het karton toch wat bobbelig wordt en later goed moet drogen.
-vouw de plakstroken aan "Jezus" naar achteren en plak ze een beetje over elkaar heen zodat het wat vorm krijgt. Je kunt ze er ook afknippen en het plaatje plat opplakken
-Plak de onderdelen waar je het zelf mooi vindt. 
-De steen kan half voor de opening gelijmd worden, of met een splitpen bevestigd worden.

Eventueel kan er een plateau/ondergrond bevestigd worden onder het graf. Ik heb een vorm bijgevoegd en die heb ikzelf even geprint op 160 grams stevig karton. 
Het bevestigen is wel wat lastig. Ik heb plakstrookjes bijgevoegd. Knip die uit en vouw de lijmvlakken naar boven, lijm het nu aan de onderkant van het graf en lijm nu het geheel op het plateau. 

Ik hoop dat de uitleg duidelijk is, want het lijkt misschien wat warrig haha.

DOWNLOAD WERKBLAD Knutsel Jezus stond op uit het graf 

DOWNLOAD WERKBLAD voor ondergrond/plateau