Welkom

Geloven is leukGeloven is leuk, christelijke knutsel- en verhalensite voor kinderen
Van harte welkom bij "GELOVEN IS LEUK. Geloven is leuk.nl is een site met christelijke verhalen, knutsels, gedichten, kleurplaten en nog veel meer. Mocht u iets specifieks zoeken wat niet goed weergegeven wordt dan kunt u mij mailen via corrector123 @ gmail.com , ik zal dan kijken of ik de werkbladen zelf kan aanleveren.

Heeft u zelf iets wat geschikt is voor deze site, dan kunt u dit via bovengenoemd emailadres aan mij mailen.

Met vriendelijke groet, Alie Holman

Maakt u veel gebruik van deze site en wilt u ons helpen met een financiële ondersteuning voor hosting en materiaalkosten, klik hier >>>>>

U kunt ook met Paypal betalen klik  hier>>>>>> 

 

RECLAME: Ziet u een verkeerde advertentie? Vertel het ons, klik hier>>>

Lang geleden leefde een koning in Egypte, de farao, die mensen gebruikte als slaven. Hij was erg slecht voor hen. Maar God beloofde hen te bevrijden. Hij zou hen een land geven waar ze konden wonen, werken en voldoende eten zouden hebben. Ze werden door Hem naar het beloofde land gebracht.

Maar in de wereld van vandaag zijn er ook veel mensen die heel arm zijn en bijna geen eten hebben. Denk je dat God dat kan veranderen? Ja dat kon Hij vroeger en dat kan Hij nu nog steeds, ook vandaag nog. Maar daar heeft Hij ons bij nodig.

Iemand werkt onder de arme Roma zigeuners in Roemenië. Wat doet hij daar? Hij zorgt voor kleding, in de winter voor eten maar ook dat de mensen over de Here Jezus horen. Kan hij dat alleen? Nee daar heeft hij ons weer voor nodig. Heel veel kleding die wij in grote zakken verzameld hebben is door hem met zijn bus er heen gebracht. Elke winter wordt er door diverse mensen geld gegeven of eten dat hij mee kan nemen zodat deze mensen niet verhongeren als het winter is.

Er is ook een mevrouw zij helpt mensen in Gambia. Dat is een klein land in Afrika. De mensen zijn er erg arm. Zij helpt daar mensen die hun huisje door een zware storm verliezen of huisjes die stuk gaan omdat ze door armoede niet goed gebouwd zijn. Ze zorgt soms voor eten voor heel arme mensen. Ook heeft ze een fonds waarin geld wordt gestort door mensen hier in Nederland. Van dat geld kunnen kinderen daar in Gambia naar school gaan. Zo kunnen deze kinderen leren lezen en schrijven zodat ze een betere baan dan hun ouders kunnen krijgen. Ook krijgen ze op school 1 warme maaltijd omdat ze thuis vaak veel te weinig eten krijgen.

Denken jullie dat de mensen die hen helpen zeggen; kijk mij eens. Neen ze doen dit omdat God dat van hen vraagt. Dus op die manier zorgt God voor mensen die het nodig hebben, maar ook omdat er mensen zijn die de liefde van God willen doorgeven aan andere mensen.