Deze knutsel hoorde ook bij een bijbelverhaal m.b.t. Elia en Koning Achab. Wij werken met het boek van Parel en daar stond een tekening in van een eend met jonge eendjes, maar ik wilde even zelf iets maken wat afwijkt van wat we al eerder gedaan hadden en de kleurplaat in het boek was mooi, maar ik wilde een knutsel.
Velen kennen vast het liedje van Elly en Rikkert. Ik zag een kuikentje dat bij de moeder zat, onder haar vleugels waar het veilig was, tegen regen, tegen zonneschijn, Heer zo wil ik bij U zijn. Er zijn veel bijbelverhalen te vinden waarin mensen hun veiligheid bij God zoeken en bijbelteksten waar het woord schuilen in te vinden is.
Als ik even naar mezelf kijk dat weet ik hoe ik kan opzien tegen dingen, de kinderen zullen dat evengoed ook hebben, dingen spannend vinden, veranderingen die komen en die je liever niet hebt, nieuwe dingen moeten leren enz. Hoe mooi is het als je de rust kan zoeken bij de Here God. Hoe belangrijk is het ook om te weten dat het leven met de Here God goed is en dat je bij Hem mag komen en je veiligheid bij Hem mag zoeken. Schuil bij Hem, vertel Hem maar waar je mee zit, blijf dichtbij Hem leven.
Deze knutsel heeft een dubbele eend die aan de onderzijde gelijmd wordt. Het is iets meer werk, maar ik vond het er zelf leuk uitzien. Ik hoop dat er toch iemand het kan gebruiken.

DOWNLOAD WERKBLAD  


Het werkblad bevat 2 pagina's

Op pagina 1 de basis voor de eend
Op pagina 2 de vleugels en wat jonge eendjes

Werkbeschrijving: 
Ik heb 80 grams papier gebruikt.
-Print blad 1 en 2 uit
-Kleur blad 1 en 2 in
-Knip de onderdelen op blad 2 uit
-vouw de eenden omhoog (de rechthoek komt onder)
-lijm de eenden met hun hoofd tegen elkaar
-doe wat lijm achter het midden van de rug en lijm ook die tegen elkaar
-Bevestig nu de vleugels aan beide kanten met lijm op de eend
-Lijm de eendjes waar je ze graag wilt.
(ik heb een paar tegen de eend gelijmd en een paar tegen de binnenkant van de vleugels (zie foto).