Welkom

Geloven is leukGeloven is leuk, christelijke knutsel- en verhalensite voor kinderen
Van harte welkom bij "GELOVEN IS LEUK. Geloven is leuk.nl is een site met christelijke verhalen, knutsels, gedichten, kleurplaten en nog veel meer. Mocht u iets specifieks zoeken wat niet goed weergegeven wordt dan kunt u mij mailen via corrector123 @ gmail.com , ik zal dan kijken of ik de werkbladen zelf kan aanleveren.

Heeft u zelf iets wat geschikt is voor deze site, dan kunt u dit via bovengenoemd emailadres aan mij mailen.

Met vriendelijke groet, Alie Holman

Maakt u veel gebruik van deze site en wilt u ons helpen met een financiële ondersteuning voor hosting en materiaalkosten, klik hier >>>>>

U kunt ook met Paypal betalen klik  hier>>>>>> 

 

RECLAME: Ziet u een verkeerde advertentie? Vertel het ons, klik hier>>>

Ook deze knutsel hoort bij het verhaal van Jona. Het bekende verhaal en natuurlijk zijn hierover al vele knutsels te vinden, maar als ikzelf voor de kinderen het verhaal weer moet doen dan wil ik graag een andere knutsel en aan de hand van de ene knutsel ontstaat dan al vaak een andere, dus heb ik dan meerdere versies. Dat was deze keer ook het geval. Jona moest de mensen van Nineve waarschuwen en had niet veel zin, maar uiteindelijk greep God hem als het ware bij de kladden en hij wist dat hij de verkeerde keuze had gemaakt en ging bidden tot God. Daar zit hij dan in de vis en hij weet tot Wie hij moet gaan. God hoort en verhoort, uiteindelijk gaat Jona de weg die God hem gewezen heeft. Gelukkig maar, Gods weg is de beste.... Altijd!!!

DOWNLOAD WERKBLAD  


Het werkblad bevat 2 pagina's

Op pagina 1 de basisplaat met daarop de grote vis in de golven
Op pagina 2 voor meerdere kinderen Jona die aan het bidden is

Werkbeschrijving: 
Ik heb 80 grams wit printerpapier gebruikt
-Print blad 1 en 2 uit
-Kleur alles in
-Knip de cirkel uit de vis
-plak Jona op de gewenste plek achter de opening
(Er is natuurlijk altijd de optie om de cirkel erin te laten en de plakstrook van Jona af te knippen en Jona gewoon op de cirkel te plakken of een lijn open te knippen en dan Jona met de plakstrook naar binnen te schuiven en vast te lijmen, maar ik heb de opening gemaakt en Jona erachter gelijmd).