Er zijn kinderen die snel kunnen lopen en sommigen lopen langzaam. De hele kleintjes moeten nog gedragen worden.
Weet je dat Jezus rekening houdt met iedereen?

Er zijn kinderen en mensen die als ze van Jezus horen alles willen weten en het ook allemaal begrijpen. Maar er zijn ook kinderen en mensen waar het allemaal wat langer duurt voordat ze begrijpen wat Jezus graag wil dat ze doen of laten.

Als je op school een vriendje of vriendinnetje hebt die nog nooit van Jezus gehoord heeft, maar wel iets over Jezus wil weten, moet je er wel aan denken dat ze niet meteen alles begrijpen wat jij vertelt.
Je kunt zeggen dat ze als een baby'tje zijn die nog gedragen moet worden. Je moet veel geduld met hen hebben. Net zoals Jezus veel geduld met ons heeft.
Als je in het geloof nog niet kunt lopen dan leert Hij het je.
Als je hard kunt lopen kan het zijn dat Hij tegen je zegt:”Ho, ho, pas op straks val je nog”.
Maar als je valt helpt Hij je altijd weer overeind. Als je knieën stuk zijn doet Hij er als het ware een pleister op. Wie heeft zijn knieën wel eens stuk gehad? Deed dat zeer? Duurde dat lang of waren de knieën weer gauw beter? Heb je er ook van geleerd dat je goed moet uitkijken waar je loopt?
Nou, zo is het ook als we met de Here Jezus omgaan. We kunnen vallen, we kunnen te hard lopen, maar Hij is er altijd om ons overeind te helpen en om voor ons te zorgen.