Welkom

Geloven is leukGeloven is leuk, christelijke knutsel- en verhalensite voor kinderen
Van harte welkom bij "GELOVEN IS LEUK. Geloven is leuk.nl is een site met christelijke verhalen, knutsels, gedichten, kleurplaten en nog veel meer. Mocht u iets specifieks zoeken wat niet goed weergegeven wordt dan kunt u mij mailen via corrector123 @ gmail.com , ik zal dan kijken of ik de werkbladen zelf kan aanleveren.

Heeft u zelf iets wat geschikt is voor deze site, dan kunt u dit via bovengenoemd emailadres aan mij mailen.

Met vriendelijke groet, Alie Holman

Maakt u veel gebruik van deze site en wilt u ons helpen met een financiële ondersteuning voor hosting en materiaalkosten, klik hier >>>>>

U kunt ook met Paypal betalen klik  hier>>>>>> 

 

RECLAME: Ziet u een verkeerde advertentie? Vertel het ons, klik hier>>>

Voor dit verhaal zijn foto’s nodig.

Wie weet wat een rivier is? Dat is water dat van hoog naar laag stroomt. Bij ons komen de rivieren in zee uit. Wie weet wat een waterval is? (foto 1) Dan stroomt de rivier ineens over een grote richel naar beneden. Kun je daar met een boot omhoog? Ja, ik zal jullie proberen te vertellen hoe dat gaat.
Er vaart een cruise boot ( foto 1 a) van 110 meter lang van Arnhem naar Passau. Dat is ongeveer 700 kilometer over de Rijn, Main en Donau rivier.
Om met een boot omhoog te komen moet je door sluizen. Een sluis heeft 2 deuren en 2 wanden. Het is een grote bak met water waar je in vaart. (foto 2) Is de rivier aan de andere kant hoger dan vult de sluis, dus de bak, zich met water en komt de boot omhoog. Dan gaan de sluisdeuren open (foto 3). Zo vaar je aan de andere kant van de rivier een stukje hoger verder. Maar is de andere kant lager dan loopt er water weg uit de sluis. Zo zak je met de boot in de sluis.
Deze boot is ongeveer door 50 sluizen gegaan. Bijna elke keer een stukje hoger. Want Oostenrijk heeft bergen, het land is daar hoger dan hier.
Vlak voordat de boot bij Passau komt moet het een echte berg over. Hoe kunt je nu met een boot een berg over?
Er is daar een kanaal gegraven. In dat kanaal zitten veel sluizen, maar er zijn 3 hele hoge sluizen in de berg. (foto 4)
Ze zijn 25 meter hoog. Dus hoger dan een kerk. Je vaart dan zo’n sluis binnen en ziet naast je alleen maar 2 muren. In 10 minuten tijd zie je de kant weer. Ben je 25 meter omhoog getild door het water dat in de sluis loopt. Zo gaat het nog 2 keer. Als je dan boven bent zie je allemaal bossen en verderop ook weer plaatsjes. Het voelt niet of je boven op de berg bent, maar je bent er wel.

Wat heeft dit nu met ons te maken?
Jezus heeft ons beloofd om ons te helpen in ons leven als we geloven dat Hij dat kan en dat Hij dat wil. Er wordt wel vaker gezegd dat wij in een levensbootje zitten. Nu, als het soms moeilijk is in ons leven dan helpt Jezus ons door ons bootje te beschermen en waar nodig op te tillen over moeilijkheden heen. Als we dan eindelijk aan het eind zijn van onze reis hebben we niet altijd het gevoel dat we geholpen zijn, maar we zijn toch boven gekomen. Dus Jezus heeft ons geholpen vaak zonder dat we het merkten of wisten. Weet je dat het fijn is om te weten dat je het nooit alleen hoeft te doen, maar ook dat je nooit alleen bent als je Jezus kent.