De vrouw met de tien muntjes.
Ze heeft haar muntjes vast hard nodig om haar eten mee te kopen en te kunnen handelen. Ze was er zuinig op en plotseling telt ze het weer na, haar bezit en merkt dat ze iets kwijt is.
Jezus zegt dan over dit verhaal. Als jij zoiets kwijt bent zou je dan niet een lamp nemen en een bezem om dat ene muntje te zoeken?

Die lamp staat voor licht in het donker. Je schijnt bij, je zorgt dat het verlorene zichtbaar wordt. Jezus kwam als licht naar de donkere wereld om bij te schijnen en dat ene schaapje te zoeken die verloren was. Hij zou ook een bezem nemen om de boel eens goed aan te vegen, schoon te maken zodat meer zichtbaar werd. Als ik een muntje kwijt ben, ik laat wel eens iets vallen, dan zou ik ook onder de kasten zoeken, vaak ga je dan op de grond liggen om te kijken. Zaklamp erbij omdat het onder die kast, in die hoekjes en gaatjes donker is. Bezem erbij of een stok om het eronder vandaan te halen. Daarmee kun je verder reiken.
We hebben het licht van Jezus nodig om om ons heen het donker te verlichten, om te zien wat er speelt, wat er gebeurt, wie nog hulp nodig heeft, wie verloren is en gezocht moet worden. We hebben een bezem nodig om onze eigen vloer aan te vegen, om ons stoepje te ontdoen van vuiligheid, viezigheid, maar misschien ook om dat ene kostbare dingetje te vinden. Kan Jezus die lamp zijn? Kan Jezus als bezem dienen?
Ik zie in elk geval gelijkenissen met het verhaal van het verloren schaapje, hoe Jezus ging om die ene te zoeken Zoveel was dat ene schaapje Hem waard. Die vrouw ging dat ene muntje zoeken, het had veel waarde voor haar.


Ik heb 80 grams papier gebruikt. In de pdf bestanden staan meerdere opties. De vrouw is aan de ene kant geschrokken dat ze haar muntje kwijt is dus kijkt ze sip, maar ik heb ook een basisplaat meegeleverd waarop ze blij kijkt omdat ze gevonden heeft wat ze zocht. De muntjes heb ik ook verschillend aangeleverd. Ik had gewoon voor de proefversie 5 eurocent muntjes ingescand en die gebruikt, maar daarna toen ik tevreden was over het geheel toch alsnog even een muntje getekend. Ik lever beide opties aan, jullie mogen zelf kiezen welke opties je gebruikt en welke basisplaat. Ik heb ook een plaat met plastic muntjes gemaakt. Er zijn opties om echte 1 eurocent muntjes te gebruiken bijvoorbeeld, maar het zal dan wat zwaar kunnen worden. Zoals jullie zien op de voorbeelden dus ook twee manieren, of het buideltje met de 9 muntjes en 1 muntje in de hand of losse muntjes knippen en plakken bijvoorbeeld. Ik lever de diverse opties in één bestand aan, dus voor je gaat printen even goed bedenken welke je gaat gebruiken. Het meest eenvoudige is het buideltje ook voor het knippen, de kleine muntjes knippen niet handig, maar ik lever ze toch even mee.

In de pdf 5 werkbladen,
-Op blad 1 en blad 4 de basisplaten lachend of telerugesteld
-Op blad 2 en 3 de zakjes met muntjes en het lampje kies zelf welke het liefst
-Op blad 5 losse muntjes om te printen/knippen en in te kleuren
De keuze mogen jullie zelf maken

Werkbeschrijving:
-Print blad 1 of 4 uit met blad 2 of 3 of 5 
-Kleur de onderdelen in
-Knio de onderdelen uit
-Lijm de lamp in de ene hand van de vrouw
-Lijm het gevonden muntje in de andere hand
-Lijm het zakje met de 9 muntje of 9 losse muntjes op de tafel

WERKBLAD Nederlandse versie DOWNLOADEN:

WERKBLAD Engelse versie DOWNLOADEN: