Welkom

Geloven is leukGeloven is leuk, christelijke knutsel- en verhalensite voor kinderen
Van harte welkom bij "GELOVEN IS LEUK. Geloven is leuk.nl is een site met christelijke verhalen, knutsels, gedichten, kleurplaten en nog veel meer. Mocht u iets specifieks zoeken wat niet goed weergegeven wordt dan kunt u mij mailen via corrector123 @ gmail.com , ik zal dan kijken of ik de werkbladen zelf kan aanleveren.

Heeft u zelf iets wat geschikt is voor deze site, dan kunt u dit via bovengenoemd emailadres aan mij mailen.

Met vriendelijke groet, Alie Holman

Maakt u veel gebruik van deze site en wilt u ons helpen met een financiële ondersteuning voor hosting en materiaalkosten, klik hier >>>>>

U kunt ook met Paypal betalen klik  hier>>>>>> 

 

RECLAME: Ziet u een verkeerde advertentie? Vertel het ons, klik hier>>>

Ook dit is een redelijk eenvoudige knutsel. In principe staat op het basisblad al de volledige engel en wat je toevoegt kun je ook gewoon zelf kiezen. Ik lever de engel aan met op blad 2 de jurk en het hoofdje en de Engelse en Nederlandse tekst. Je kunt zelf kiezen wat je gebruiken gaat. De engel gewoon zelf versieren met glitters etc is altijd een optie. Een engel wordt vaker in de bijbel genoemd en zeker ook bij het Kerstverhaal. Ik vond het wel leuk om dit keer een eenvoudige aan te leveren. Als ik eenmaal begin met het maken van knutsels dan heb ik er vaak maar 1 in gedachten of 2 en al snel heb ik meerdere tekeningen. Dat is wel eens lastig, want ik moet ook alles inkleuren en plaatsen. Maar nu dus de engel die grote blijdschap verkondigt. Dit is te vinden in Lucas 2:10 als ik het goed heb. De blijdschap die verkondigd werd door de Engel hebben we nodig, zeker in deze tijd. We mogen uitzien naar Jezus en ons verheugen op Zijn komst, juist nu het Kerstfeest is mogen we er bij stilstaan  dat God naar ons omkeek en ons Zijn Zoon zond en Zijn Zoon wil dat wij op Hem vertrouwen. En ik blijf erbij dat je daar allerlei teksten bij kunt plakken, ook dit vul ik nu in, maar jullie kunnen zelf natuurlijk iets anders kiezen. 
Wanneer de jurk en het hoofdje met dubbele plak ervoor worden geplakt lijkt de diepte leuk, maar het kan ook met lijm.

Het werkblad bevat 2 pagina's

-op blad 1 staat de basis met daarop al de engel
-op blad 2 staat het hoofdje, de jurk en het tekstkaartje

Werkbeschrijving:

Ik heb 80 grams papier gebruikt voor deze knutsel
-Print blad 1 en blad 2 uit
-Kleur alles in
-knip de onderdelen van blad 2 uit
-lijm nu de onderdelen op de gewenste plek of werk met glitters of kerstsneeuw etc.
Ik heb met glitter nog de vleugels versierd.

DOWNLOAD WERKBLAD