Ook dit is weer een egeltje, dit keer een iets kleinere versie. Het is op zich nog wel redelijk groot, maar het wordt dubbelgevouwen en vervolgens worden aan de onderzijde plakstrookjes over elkaar heen gelijmd waardoor de egel kan staan. Ik heb deze wel met stevig papier gedaan ook zodat het goed blijft staan, maar met 80 grams papier wou wel, maar dan deed ik er voor de stevigheid een wc rolletje tussen.
Ook dit weer als herfstknutsel met in het achterhoofd de schepping van God en het bijzondere ervan. Dit egeltje heb ik aan beide kanten beplakt met smalle herfstblaadjes.

Het werkblad bevat 1 pagina

-op blad 1 het basisblad met de egel om dubbel te vouwen

Werkbeschrijving:

Ik heb 160 grams stevig papier gebruikt zodat het geheel niet te zwaar en slap wordt 80 grams kon wel maar dan gaat het papier door het vocht in de bladeren wat kreukelen, dit had ik opgelost met een wc rolletje ertussen.
-Print blad 1 
-Kleur alles in
-Maak alvast een vouw in het midden op de stippellijn
-Vouw ook alvast de lijmstrookjes naar achteren
-Plak smalle blaadjes op de rug van de egel zowel links als recht.
-Als het droog is lijm dan de plakstrookjes over elkaar heen en als het goed is kan het egeltje nu staan. Zie voorbeeld op foto.

Ook bij deze knutsel kun je natuurlijk zelf stekels knippen door bijvoorbeeld driehoekjes te knippen, er zijn opties genoeg, desnoods even testen wat het beste werkt.

DOWNLOAD WERKBLAD