Welkom

Geloven is leukGeloven is leuk, christelijke knutsel- en verhalensite voor kinderen
Van harte welkom bij "GELOVEN IS LEUK. Geloven is leuk.nl is een site met christelijke verhalen, knutsels, gedichten, kleurplaten en nog veel meer. Mocht u iets specifieks zoeken wat niet goed weergegeven wordt dan kunt u mij mailen via corrector123 @ gmail.com , ik zal dan kijken of ik de werkbladen zelf kan aanleveren.

Heeft u zelf iets wat geschikt is voor deze site, dan kunt u dit via bovengenoemd emailadres aan mij mailen.

Met vriendelijke groet, Alie Holman

Maakt u veel gebruik van deze site en wilt u ons helpen met een financiële ondersteuning voor hosting en materiaalkosten, klik hier >>>>>

U kunt ook met Paypal betalen klik  hier>>>>>> 

 

RECLAME: Ziet u een verkeerde advertentie? Vertel het ons, klik hier>>>

Deze knutsel heb ik gemaakt bij het verhaal over de toren van Babel. Dit verhaal is te vinden in Genesis 11. De mensen bouwden een stad en een toren. Ze wilden allemaal bij elkaar blijven en zo samen verdergaan. Eén volk, één taal en mooi dicht bij elkaar. Maar dat was niet de bedoeling van God. God wilde dat ze de aarde zouden bevolken en zich vermenigvuldigen. De toren werd een herkenningspunt en ze bouwden die toren zo hoog mogelijk, de top moest tot aan de hemel reiken, ze hadden het mooi bedacht. Ze hadden een mooie plek gevonden om te  bouwen en ze deden hun best, maar God zag het en Hij was het er duidelijk niet mee eens, Hij daalde vanuit de hemel en zorgde voor verwarring. De mensen konden elkaar niet meer verstaan. Ze stopten met het bouwen van de stad en trokken weg. De Here verspreidde hen over de hele aarde. Op zich snap ik die mensen wel, als je allemaal bij elkaar blijft en elkaar verstaat en elkaar kunt helpen en alles denkt te kunnen waarom zou je dan weggaan naar verre oorden? Maar God wil wel dat we gehoorzaam zijn aan Zijn wil, Hij had hele andere plannen voor deze mensen.

DOWNLOAD WERKBLAD  Dit is een eenvoudige knutsel waarbij je delen van de toren op de basisplaat plakt.

Het werkblad bevat 2 pagina's

-op blad 1 staat de basis voor de toren
-op blad 2 staan de onderdelen voor het afmaken van de toren voor 2 kinderen

Werkbeschrijving:

Ik heb gewoon 80 grams printerpapier gebruikt
-Print alles uit
-Kleur de onderdelen en de basisplaat in
-Lijm de onderdelen van de toren op het basisblad
-plak eventueel nog wat watten erop als wolken of laat ze zoals ze zijn.