Je hebt nodig een zaklantaarn en een ruwe steen die van binnen schittert. Een agaat o.i.d.

In New York, een hele grote stad in Amerika, in een drukke winkelstraat zat voor een winkel Raymon, een jongen van 14 jaar oud. Hij had geen huis meer, want zijn moeder was overleden en zijn vader zat in de gevangenis. Niemand zorgde voor hem. Hij leefde op straat. In de zomer was dat wel te doen. Maar het was hartje winter en er stond een gemene koude wind.
Hij had een T-shirt aan en een katoenen broek, andere kleren had hij niet. Hij zat daar te bedelen voor een paar centen om wat eten te kunnen kopen.
Veel mensen liepen langs hem heen, gekleed in dikke jassen, mutsen op en in hun kraag weggedoken. Ze zagen de jongen wel, ook dat hij het koud had, maar het raakte hen niet, ze waren veel te druk met zichzelf en de Kerstboodschappen die nog gehaald moesten worden. Na een lange tijd wachten kwam er een man langs met een koffer. Hij zag er niet schoon uit en de mensen haalden hun neus op. Weer zo’n vieze zwerver, dachten ze.
Maar deze man knielde bij Raymon neer en vroeg hem; “Heb je het erg koud?”
“Ja, meneer”, zei hij. “Ik heb geen geld voor je maar in mijn koffer zit een warme trui en een jas voor je. Ze zijn te groot maar je wordt er lekker warm van”. Wat was Raymon blij!
Even later kwam er een man aan met een klein meisje. “Papa mag ik die jongen mijn zakgeld geven?” vroeg ze haar vader. Ja papa vond het goed.
Raymon was heel dankbaar met het geld en het meisje was blij omdat ze iets mocht geven.

Ik heb hier een steentje. Dat steentje vergelijk ik met de zwerver. Wie weet waarom?
Dit steentje is aan de buitenkant niet mooi, maar kijk eens naar de binnenkant!
De zwerver zag er ook niet zo mooi uit als al die mensen die langs Raymon liepen, maar hij deed wel iets moois. Dus zijn binnenkant was wel mooi.

De binnenkant wordt nog mooier als we Jezus in ons leven hebben. Hij is het Licht zegt Hij van zichzelf. Dus als ik nu licht met mijn zaklantaarn laat schijnen op de binnenkant van deze steen wat zie je dan? Hij gaat schitteren. Dat is nu wat Jezus ook doet in ons leven. Hij laat ons schitteren als sterren aan de hemel in deze donkere wereld.