Welkom

Geloven is leukGeloven is leuk, christelijke knutsel- en verhalensite voor kinderen
Van harte welkom bij "GELOVEN IS LEUK. Geloven is leuk.nl is een site met christelijke verhalen, knutsels, gedichten, kleurplaten en nog veel meer. Mocht u iets specifieks zoeken wat niet goed weergegeven wordt dan kunt u mij mailen via corrector123 @ gmail.com , ik zal dan kijken of ik de werkbladen zelf kan aanleveren.

Heeft u zelf iets wat geschikt is voor deze site, dan kunt u dit via bovengenoemd emailadres aan mij mailen.

Met vriendelijke groet, Alie Holman

Maakt u veel gebruik van deze site en wilt u ons helpen met een financiële ondersteuning voor hosting en materiaalkosten, klik hier >>>>>

U kunt ook met Paypal betalen klik  hier>>>>>> 

 

RECLAME: Ziet u een verkeerde advertentie? Vertel het ons, klik hier>>>

Maak voor dit verhaal een papieren kijker van twee velletjes papier en zorg voor passende plaatjes.

Wie is dit. (plaatje van boos of ontevreden kijkende) een rijke mooi aangeklede dame.
Wie is dit? (plaatje van lief kijkende) een arme mevrouw.
Wie is dit? (plaatje van neutraal kijkende) een meneer.
We zien hoe ze eruit zien en denken die vind ik aardig, mooi of lief, maar we weten niet hoe de mensen van binnen zijn.
Ik kijk vaak met een verrekijker naar vogeltjes. Als je door een verrekijker naar een bruine mus kijkt, dan zie je pas dat een musje soms hele mooie veertjes heeft. Soms zwart, soms bruine vlekjes en witte plekjes. Dan is een saai musje ineens niet meer zo saai.
Ook een spreeuw is door een verrekijker een kleurige vogel vooral als in de zomer de zon op hem schijnt. Een vinkje of een groenling heeft veel meer kleuren en door een kijker kun je dat goed zien.
Hoe zou dat komen, denk je?
Door een verrekijker kijk je niet naar wat er omheen is, maar alleen maar het vogeltje. Ik zal het jullie een beetje laten zien.
Nu kijken we door de kijker die ik heb gemaakt. Wat zie je: Een mooie ring, mooie schoenen, maar nu het gezicht. Kijkt deze mevrouw lief? Nee.
Nu deze mevrouw. Wat zie je, oude kleren, blote voeten, maar kijkt die mevrouw lief? Ja.
Nu deze meneer gewone schoenen, gewone kleren en gewoon gezicht.
De Here Jezus kijkt naar ons, maar niet naar onze kleren, maar naar ons hart en of we blij en tevreden zijn. Dan kan iemand die misschien hele mooie spullen heeft toch minder mooi van binnen zijn. ( dat hoeft niet altijd zo te zijn).
Iemand die er niet mooi uitziet kan van binnen heel mooi zijn (ook dat is niet altijd zo). Maar het is een waarschuwing voor ons. Niet de buitenkant is belangrijk maar de binnenkant.

 Klik hier voor het knutselen van een verrekijker