Ik wilde toch weer proberen een knutsel te maken bij het verhaal van Ruth en Naomi. Iets wat toch wat eenvoudiger te doen is. Het verhaal is te lezen in het bijbelboek Ruth. Als Naomi teruggaat naar haar eigen land besluit Ruth om trouw te blijven aan Naomi en ze gaat met haar mee. Ruth gaat aren lezen, dat betekent dat ze gaat zoeken op het land als de arbeiders daar aan het werk zijn om de oogst binnen te halen. Ze vraagt of ze mee mag nemen wat de mannen laten vallen en Boaz ziet naar haar om. Ruth mag zoeken en de mannen zorgen dat ze veel vindt. Lees het verhaal er zelf maar op na, het is een mooi verhaal over arme vrouwen die met hulp van God krijgen wat ze nodig hebben. Uiteindelijk zal Boaz trouwen met Ruth.
Ik heb een knutsel gemaakt met eigenlijk alleen een mand erop en tekst en natuurlijk aren erin. Ik had het zelf het leukst gevonden om echt van het land graan of zo te hebben, maar daar kon ik nu nog niet aan komen.I Ik heb deze knutsel ook in het Engels gemaakt, maar mijn Engels laat wel wat te wensen over, ik hoop dat het toch goed te gebruiken is. Bij deze knutsel heb ik een musje/vogel toegevoegd om zo toch een beetje verdekt te verwijzen naar de musjes en de vogels. Bijvoorbeeld in Mattheüs 6:26 staat hoe God voor de vogels zorgt en dus zeker ook voor ons. Zo zijn er meer bemoeidgende teksten te vinden. God zorgt voor ons al denken wij soms van niet en vinden wij het leven moeilijk, Hij ziet ons gaan en wil er voor ons zijn.

DOWNLOAD uitgebreid WERKBLAD  
DOWNLOAD eenvoudig WERKBLAD  

DOWNLOAD uitgebreid Engels WERKBLAD  
DOWNLOAD eenvoudig Engels WERKBLAD  



Het werkblad met de uitgebreide versie bevat 3 pagina's

Op pagina 1 de basis waar de mand op geplakt moet worden
Op pagins 2 voor 2 kinderen de mand
Op pagina 3 voor 2 kinderen aren om in te kleuren en in de mand te plakken
 
Het werkblad met de eenvoudige versie bevat 2 pagina's

Op pagina 1 de basis waar de mand al op staat
Op pagins 2 voor 2 kinderen aren in bosjes om in de mand te plakken

Werkbeschrijving: 
(Kan op 80 grams papier)
-Primt de gewenste bladen uit
-Kleur alles in
-Knip alles uit
-Vouw de plakstroken naar achteren van de mand van de uitgebreide knutsel
of
-Knip de aangegeven lijn open in de mand van de eenvoudige knutsel (ik start meestal in het midden eerst naar links bijv. dan rechts)
-Knip de bosjes aren uit en plak ze nu in de mand
-Bij de uitgebreidere versie plakte ik één bosje op de basisplaat dus achterin de mand
-Bij de eenvoudige versie plakte ik alle bosjes aren achter de rand