Welkom

Geloven is leukGeloven is leuk, christelijke knutsel- en verhalensite voor kinderen
Van harte welkom bij "GELOVEN IS LEUK. Geloven is leuk.nl is een site met christelijke verhalen, knutsels, gedichten, kleurplaten en nog veel meer. Mocht u iets specifieks zoeken wat niet goed weergegeven wordt dan kunt u mij mailen via corrector123 @ gmail.com , ik zal dan kijken of ik de werkbladen zelf kan aanleveren.

Heeft u zelf iets wat geschikt is voor deze site, dan kunt u dit via bovengenoemd emailadres aan mij mailen.

Met vriendelijke groet, Alie Holman

Maakt u veel gebruik van deze site en wilt u ons helpen met een financiële ondersteuning voor hosting en materiaalkosten, klik hier >>>>>

U kunt ook met Paypal betalen klik  hier>>>>>> 

 

RECLAME: Ziet u een verkeerde advertentie? Vertel het ons, klik hier>>>

Wat is normaal? Dat ligt eraan waar je woont of waar je geboren bent.
Wie van jullie gaat naar school? Wie van jullie heeft elke morgen eten?
Wie van jullie heeft elke avond eten?
Gelukkig hebben we hier in Nederland scholen waar de kinderen heen kunnen gaan. Je hoeft geen schooluniform te hebben. Elke dag is er eten in huis. In een heel enkel geval is dat niet zo, maar dan is er meestal iets ergs aan de hand.

Ik wil jullie vertellen over de kinderen in Gambia. In Gambia moeten de ouders voor de school betalen. Er zijn ouders die daar geen geld voor hebben. Sommige ouders hebben het geld daarvoor wel. Maar de kinderen moeten een schooluniform aan hebben, dat kost ook geld. Dat kunnen sommigen niet betalen. Dus kunnen de kinderen nog niet naar school. Er zijn ouders die het geld wel kunnen betalen, maar dan is er minder eten.

Nu is er in Kachume (Gambia) een school waar kinderen naar toe kunnen gaan omdat hier in Nederland mensen geld daarvoor betalen en ook voor hun schooluniform. Maar omdat er nogal veel kinderen zonder eten naar school gaan, kunnen ze niet zo goed leren. Probeer het maar eens een paar dagen vol te houden om zonder eten naar school te gaan en ’s avonds maar een klein beetje te eten. Dan voel je steeds honger in je buik. Dus kun je niet zo goed nadenken.

Daarom hadden we besloten dat er een keuken moest komen zodat op school de kinderen tussen de middag eten zullen krijgen.
Weet je wat het mooiste is? Na 2 maanden hadden de kinderen al betere cijfers en dat alleen omdat ze geen honger meer hebben.

De Here Jezus vraagt aan ons om te helpen als wij dat kunnen. Denk je dat Hij blij is voor die kinderen? Ik weet zeker van wel, want Jezus houdt van kleine kinderen dat kunnen we in de Bijbel lezen.