Omdat ik toch al bezig was met een knutsel over Jakob en Esau besloot ik om door te gaan met het bijbelverhaal van Jakob en de droom. In zijn droom ziet hij een ladder en engelen die de ladder op en af lopen. De ladder kwam vanaf de aarde tot aan de hemel. Heel bijzonder en mooi is dit verhaal. Het is te vinden in Genesis 28 vanaf vers 10. Jakob nam een steen om zijn hoofd op te leggen en ging slapen en toen kwam die bijzondere droom. Engelen klommen omhoog via de ladder en ook weer naar beneden en bovenaan stond God. God vertelde aan Jakob dat hij het land zou krijgen waarop hij lag te slapen. En God zei ook dat Hij bij Jakob zou zijn en Hem zou behoeden, dat betekent dat Hij voor Hem zou zorgen en Hem beschermen. Dat is toch zo mooi dat God aan mensen zulke mooie beloften doet en dat Hij ook echt doet wat Hij zegt. God belooft ons ook om voor ons te zorgen en ons te beschermen. Zelfs nadat Jakob het eerstgeboorterecht van Esau nam en op de vlucht moest was God er om tot Hem te spreken in een droom. 

DOWNLOAD Nederlands WERKBLAD  Ik heb in het werkblad gezorgd dat er twee opties zijn. Je kunt kiezen voor een eenvoudige knutsel door alleen de engeltjes uit te knippen of toch voor de iets uitgebreidere waarbij je Jacob en de steen uitknipt en op de voorgrond bevestigt met dubbele plak of lijm en de engeltjes nog op de trap plakt.

Het werkblad bevat 1 pagina

-op blad 1 staat de basisplaat voor de eenvoudige knutsel
-op blad 2 staat de basisplaat voor de iets uitgebreidere versie
-op blad 3 staan de engeltjes voor 5 kinderen deze kunnen op de basisplaat van pagina 1 geplakt worden
-op blad 4 staan de engeltjes samen met Jakob liggend voor 2 kinderen en deze kunnen op de basisplaat van pagina 2 geplakt worden

Werkbeschrijving:

Ik heb gewoon 80 grams printerpapier gebruikt 
-Print blad 1 en blad 3 uit of print blad 2 en blad 4 uit
-kKleur de basisplaat in (pagina 1 of 2)
-kleur ook de losse onderdelen in (pagina 3 of 4) 
-knip de onderdelen uit
-lijm Jakob liggend voor de ladder (Ik heb dubbele plak gebruikt zodat er wat afstand komt)
-Plak de engeltjes met lijm op de ladder.