Welkom

Geloven is leukGeloven is leuk, christelijke knutsel- en verhalensite voor kinderen
Van harte welkom bij "GELOVEN IS LEUK. Geloven is leuk.nl is een site met christelijke verhalen, knutsels, gedichten, kleurplaten en nog veel meer. Mocht u iets specifieks zoeken wat niet goed weergegeven wordt dan kunt u mij mailen via corrector123 @ gmail.com , ik zal dan kijken of ik de werkbladen zelf kan aanleveren.

Heeft u zelf iets wat geschikt is voor deze site, dan kunt u dit via bovengenoemd emailadres aan mij mailen.

Met vriendelijke groet, Alie Holman

Maakt u veel gebruik van deze site en wilt u ons helpen met een financiële ondersteuning voor hosting en materiaalkosten, klik hier >>>>>

U kunt ook met Paypal betalen klik  hier>>>>>> 

 

RECLAME: Ziet u een verkeerde advertentie? Vertel het ons, klik hier>>>

Ik heb al vaker iets over het helpen van je naaste gemaakt, maar ik kwam nu weer een onderwerp tegen om te doen met de kinderen, waarbij ik dacht... het is wel leuk om dan weer iets eenvoudigs, maar tegelijkertijd iets nieuws te bedenken. Het ging om het helpen van de ander. Samen zijn, samen helpen, samen door de moeilijkheden heen gaan, samen tot God gaan. En dat klaar staan voor die ander valt niet altijd mee. Als ik vanuit mijn eigen ervaring spreek dan faal ik nog wel eens omdat ik niet altijd goed weet hoe ik moet handelen. Toch wordt wel van ons gevraagd als kinderen van de Here God om er voor die ander te zijn, om die ander te ondersteunen, te troosten, te bemoedigen. Dat hoeft niet altijd met groots vertoon, met hele verhalen, dat kan soms ook door gewoon er te zijn. En bij dit onderwerp zijn meerdere verhalen mogelijk, de barmhartige Samaritaan bijvoorbeeld of de vier vrienden die de man door het dak aan Jezus voeten brachten, of misschien Boaz die omzag naar Ruth. Vele verhalen zouden kunnen en natuurlijk evengoed ook gewoon praten met de kinderen over het omzien naar een ander, samen God zoeken, niet meedoen met anderen en pesten, maar laten zien dat wij een lichtje zijn van de Here God en handen hebben gekregen om een ander te helpen, een mond om een ander toe te spreken en te troosten en hierop valt nog veel meer te bedenken.

DOWNLOAD Nederlands WERKBLAD  
DOWNLOAD Engels WERKBLAD  


Ik heb gekozen voor twee versies die qua knippen misschien wel even lastig zijn, omdat de handen dunne vingertjes hebben, maar verder is het een vrij eenvoudige knutsel. Gevleugelde mannetjes die hun handen als vleugels uitspreiden om die ander te steunen en er te zijn. Het mannetje heeft heeeeele groooote handen want dan kan die beter helpen haha. Op de afbeelding, dus op het mannetje heb ik gezet Leer mij / Teach me. Wij kunnen nog veel leren en uit onszelf zijn we niets, juist daar hebben we de wijsheid en de kracht van God bij nodig. Ik hoop dat het overkomt en bruikbaar is en dat het Engels klopt, dat is soms een gezoek.

Het werkblad bevat 2 pagina's

Op pagina 1 de basisplaat met daarop het mannetje met de handen
Op pagina 2 voor twee kinderen een wit vlak welke om het toilet rolletje geplakt kan worden (dit blad hoeft niet)
-Bij mijn voorbeeld is het wc rolletje zonder strook er omheen gebruikt.

Werkbeschrijving: 
(Kan op 80 grams papier)
-Primt blad 1 uit
-Kleur alles in
-Knip de onderdelen uit
-Lijm de handvleugels achter het mannetje

(bij gebruik van de wc rol)

-Knip het witte vlak op blad 2 uit
-Doe een randje lijm op de toilet rot
-Plak daar alvast het witte vlak met een rand tegenaan (of probeer tape)
-Plak nu de strook rond (ik draai de strook er omheen zonder verder lijm te gebruiken en lijm het dan over de beginrand)
-Lijm de handen achter het rolletje
-Lijm het lampmannetje voor het rolletje (zie foto)