Wie vind jij het liefst? Waarom? Omdat mama of papa of je vriendje of vriendinnetje lief voor je zijn? Of omdat ze alles doen wat je wilt? Of omdat ze altijd aardig en lief tegen je zijn? Is het moeilijk om zo iemand het liefst te vinden?

Stel je voor dat een meisje of jongetje bij je uit de buurt tegen je scheldt, of jou slaat of slechte dingen over je vertelt. Vind jij zo iemand lief? Nee natuurlijk niet!
Maar de Here Jezus vindt iedereen lief. Hij houdt van ons allemaal, ook van de mensen die tegen Hem schelden, nare dingen over Hem vertellen, want Hij hoopt dat deze mensen toch nog een keer van Hem gaan houden als ze Hem beter leren kennen.

Er was laatst een mevrouw in de kerk. Tijdens een Bijbel bespreking hoorde ze dat iemand gebeden had voor een collega die haar heel naar behandelde. Dit hielp haar om met andere ogen naar die collega te kijken. Maar hij veranderde ook, want na 1 jaar hield het nare gedrag ineens op. Deze mevrouw vertelde dat ze sinds die tijd mensen van de kerk uitnodigde die ze eigenlijk niet zo aardig vond. Als je een halve dag bij elkaar bent leer je elkaar heel anders kennen. Je hoort dan soms een verhaal dat iemand vertelt wat je niet wist. Dan ga je de ander vaak begrijpen waarom hij/zij zo is.

Dus als er nu iemand is, waar je een hekel aan hebt of die je niet zo lief vindt, denk er dan aan dat de Here Jezus wel van ons allemaal houdt. Misschien ga je dan toch anders over die ander nadenken.