Welkom

Geloven is leukGeloven is leuk, christelijke knutsel- en verhalensite voor kinderen
Van harte welkom bij "GELOVEN IS LEUK. Geloven is leuk.nl is een site met christelijke verhalen, knutsels, gedichten, kleurplaten en nog veel meer. Mocht u iets specifieks zoeken wat niet goed weergegeven wordt dan kunt u mij mailen via corrector123 @ gmail.com , ik zal dan kijken of ik de werkbladen zelf kan aanleveren.

Heeft u zelf iets wat geschikt is voor deze site, dan kunt u dit via bovengenoemd emailadres aan mij mailen.

Met vriendelijke groet, Alie Holman

Maakt u veel gebruik van deze site en wilt u ons helpen met een financiële ondersteuning voor hosting en materiaalkosten, klik hier >>>>>

U kunt ook met Paypal betalen klik  hier>>>>>> 

 

RECLAME: Ziet u een verkeerde advertentie? Vertel het ons, klik hier>>>

Soms kom ik door toedoen van iets wat ik hoor of lees tot een knutsel en dat was nu ook zo. Ik leerde vroeger een lied: Wie de Here verwachten putten nieuwe kracht, zij varen op met vleugels als arenden, lopend worden zij niet moede, wand'lend worden zij niet mat, leer mij Heer leer mij wachten op U. En dat lied kwam zomaar weer in mij op toen ik iets hoorde over iemand die het moeilijk had. En vervolgens hadden we het over vliegen en herinnerde ik me ineens hoe ik als klein meisje vaak eng droomde. In mijn droom gebeurde iets wat best spannend was en terwijl ik dacht dat iemand mij wilde pakken sloeg ik mijn armen uit, bewoon ze op en neer en wist nog net op tijd te ontkomen. Mijn voeten kwamen van de grond en ik vloog weg van hetgeen mij beangstigde. Ik kon nooit plaatsen waarom ik dat droomde tot ik later een vraag kreeg van iemand en alles ineens duidelijk werd. Maar die dromen, dat omhoog kunnen gaan, je armen uitslaan als vleugels en zo boven de zorgen uitgetild worden brachten me tot deze knutsel. De tekst zegt het al, Wie de Here verwachten. In de nieuwe bijbelvertaling staat: Wie op de Here hopen. Het verwachten van de Here, verwachten dat Hij eraan komt om je te halen uit de moeilijke momenten, uit de zorgen van deze tijd. Uitzien naar Hem.


Wat ik zo mooi vind aan alleen al deze tekst is dat je nieuwe kracht krijgt als je het van Hem verwacht. Dat je niet moe wordt en niet afgemat als je loopt of wandelt. En dan bedoelen ze natuurlijk niet het lopen buiten, ik loop een paar maal per dag met de hond en dan word ik wel eens moe, maar het lopen op de wegen van het leven, de weg naar boven naar het hemels paradijs dat kan wel eens moeilijk zijn, maar God wil ons nieuwe kracht en nieuwe moed geven. We moeten leren om het te verwachten van Hem en op Hem te wachten. Mensen zie je vooral op social media dingen roepen over God, over dat wij als Zijn kinderen in sprookjes geloven, maar wij geloven niet in sprookjes, wij geloven in een levende God, een God die ons kracht geeft en nieuwe moed zodat wij niet uitgeput raken. Met vleugels als arenden komen we vooruit, is het veel lichter, kunnen we als het ware omhoog gaan en zullen onze voeten van de grond komen en gaat alles veel gemakkelijker. Ik hoop dat dit bruikbaar is als knutsel. De vleugels kunnen op twee manieren bevestid worden, zie foto's. Als je het lichaam vastpakt en het poppetje op en neer beweegt gaan de vleugels op en neer.

Het werkblad bevat 3 pagina's en bevat de engelse en nederlandse versie.

-op blad 1 het mannetje
-op blad 2 en 3 vleugels voor 2 kinderen (op blad 2 de nederlandse tekst, op blad 3 de engelse tekst)

Werkbeschrijving:

Ik heb 80 grams papier gebruikt.

-Print blad 1 en 2 of blad 1 en 3 uit
-Kleur de onderdelen in
-Om het knippen eenvoudig te maken heb ik  de voor- en achterkant van het mannetje met de ruggen tegen elkaar aangezet en een vouwlijn ertussen gezet.
Ik knip eerst het geheel langs de buitenste lijn uit (dus de rechthoek) en dan vouw ik het dubbel op de vouwlijn en kijk of de mannetjes goed op elkaar liggen.
Nu knip ik de voor- en achterzijde van het mannetje tegelijk uit.
vouw het geheel op de vouwlijn dubbel en knip vervolgens de voor- en achterkant samen uit.
-Voor de vleugels heb ik hetzelfde gedaan. Knip eerst de rechthoek uit met daar binnenin de twee vleugels. Vouw het dubbel op de stippellijn. Knip nu de twee vleugels tegelijk uit. Je kunt natijd even controleren of er fout geknipt is en daarna even bijknippen. 
(Je kunt natuurlijk ook gewoon de voor- en achterkant of linker- en rechtervleugel gewoon één voor één uitknippen, maar ik denk altijd: Het gemak dient de mens haha.
-Lijm nu de voor- en achterkant van het mannetje op elkaar
-Vouw de vlakjes die aan de vleugels zitten naar achteren en doe er lijm op. Lijm nu de vleugels zoals je zelf leuk vindt aan het mannetje. Let wel op de links en rechts.

DOWNLOAD WERKBLAD