Nodig bij dit verhaal: Oude bijbel en een voorbeeld van zelfgemaakte boekenlegger en minischilderijtje of toon de foto uit dit verhaaltje.

Wie weet wat het betekent als je zegt ik hoop dat ………
Zondag is het Vaderdag. Misschien denkt jullie papa wel:”Ik hoop dat ik een mooie tekening krijg of ik hoop dat ik een boormachine krijg”.
Dat zijn twee hele verschillende dingen. Wat denk je wat jouw vader het liefst wil hebben.

Ik denk een tekening, want een boormachine gaat na een aantal jaren stuk of er moet een grotere komen.
In een oude Bijbel ligt al 63 jaar een boekenlegger en een mini schilderijtje die voor Moederdag en Vaderdag zijn gemaakt.Waarom denk je dat ze zo lang bewaard zijn? Ze waren er heel blij mee.
Iets kleins krijgen is vaak veel belangrijker dan iets groots. Zeker als het zelf gemaakt is. Geloof maar dat deze kinderen hun best gedaan hebben, want ze wilden het graag zo mooi mogelijk maken.

Paulus zegt; geloof, hoop en liefde, maar het meest is de liefde.
Dat zie je ook aan deze twee kleine knutsel werkjes. Alles wat deze ouders ooit hebben gekregen is er niet meer, maar wat de kinderen met liefde hebben gemaakt bestaat nog steeds.

Wij christenen geloven in God en hebben hoop op een toekomst samen met de Here Jezus. Die toekomst kan alleen maar werkelijkheid worden als wij Hem van harte liefhebben.


Klik hier om de foto groter te bekijken of te downloaden