Welkom

Geloven is leukGeloven is leuk, christelijke knutsel- en verhalensite voor kinderen
Van harte welkom bij "GELOVEN IS LEUK. Geloven is leuk.nl is een site met christelijke verhalen, knutsels, gedichten, kleurplaten en nog veel meer. Mocht u iets specifieks zoeken wat niet goed weergegeven wordt dan kunt u mij mailen via corrector123 @ gmail.com , ik zal dan kijken of ik de werkbladen zelf kan aanleveren.

Heeft u zelf iets wat geschikt is voor deze site, dan kunt u dit via bovengenoemd emailadres aan mij mailen.

Met vriendelijke groet, Alie Holman

Maakt u veel gebruik van deze site en wilt u ons helpen met een financiële ondersteuning voor hosting en materiaalkosten, klik hier >>>>>

U kunt ook met Paypal betalen klik  hier>>>>>> 

 

RECLAME: Ziet u een verkeerde advertentie? Vertel het ons, klik hier>>>

Jaja de kaarsen zijn nog niet op. Ik wilde nog iets speciaals maar soms krijg ik het niet helemaal zoals ik in gedachten had. Toch lever ik ook deze aan omdat deze knutsels ook voor andere onderwerpen wel te gebruiken is. Laat je licht schijnen en zet je lichtje niet ergens op een verdekte plek maar schijn schijn schijn. Hoe het gebruikt wordt kunnen jullie zelf bedenken en op de achterkant van de kaars of op het schaaltje zou ook nog een tekst geplakt kunnen worden. Maar ik wil niet bij elke knutsel de tekst bepalen zodat jullie ook zelf kunnen kiezen. Wel heb ik nog een kaars met tekst, die komt nog. De rode achtergrond is een los karton, het geheel kan eventueel op karton geplakt, maar ik had de kaars los, maar even voor de foto het karton gebruikt.

Het werkblad bevat 2 pagina's

-op blad 1 staat het schaaltje voor 2 kinderen 
-op blad 2 staan de kaars, het druipende kaarsvet en de vlam en een kaartje die eventueel voorzien kan worden van tekst. Voor 1 kind

Op werkblad 2 lever ik de onderdelen per blad aan zodat het op steviger gekleurd printerpapier geprint zou kunnen worden. Bijvoorbeeld een geel schaaltje en een rode kaars enz.
-Op blad 1 het schaaltje voor 2 kinderen
-Op blad 2 de kaars voor 4 kinderen
-Op blad 3 de lichtcirkel en vlam voor 3 kinderen
-Op blad 4 het kaarsvet met 3 extra vlammen die eventueel voor extra effect kunnen zorgen.


Werkbeschrijving:

Ik heb 80 grams papier gebruikt voor deze knutsel, maar leven oof een extra werkblad aan waarbij de kaars op diverse kleuren geprint kan worden. Dus per onderdeel een apart blad. 
-Print blad 1 en blad 2 uit
-Kleur alles in
-knip alle onderdelen uit
-Vouw de schaaltjes dubbel en doe alleen lijm langs de buitenranden aan de achterkant. Dus alleen onderlangs en zijkanten en dan dubbel plakken.
-Lijm de cirkel aan de kaars een beetje erachter (zie foto)
-Lijm de vlam op de cirkel
-Lijm eventueel het druipende kaarsvet erop of doe het met glitters of met kerstsneeuw bijvoorbeeld. 
-Voeg eventueel een tekstkaartje toe op de achterkant van de kaars, of schrijf tekst op het schaaltje, maar dit hoeft niet.
Bij mijn voorbeeld zit de kaars los in het schaaltje en kan die eruit gehaald worden. Maar vastlijmen kan net zo goed.

DOWNLOAD WERKBLAD 1 

DOWNLOAD WERKBLAD 2