Welkom

Geloven is leukGeloven is leuk, christelijke knutsel- en verhalensite voor kinderen
Van harte welkom bij "GELOVEN IS LEUK. Geloven is leuk.nl is een site met christelijke verhalen, knutsels, gedichten, kleurplaten en nog veel meer. Mocht u iets specifieks zoeken wat niet goed weergegeven wordt dan kunt u mij mailen via corrector123 @ gmail.com , ik zal dan kijken of ik de werkbladen zelf kan aanleveren.

Heeft u zelf iets wat geschikt is voor deze site, dan kunt u dit via bovengenoemd emailadres aan mij mailen.

Met vriendelijke groet, Alie Holman

Maakt u veel gebruik van deze site en wilt u ons helpen met een financiële ondersteuning voor hosting en materiaalkosten, klik hier >>>>>

U kunt ook met Paypal betalen klik  hier>>>>>> 

 

RECLAME: Ziet u een verkeerde advertentie? Vertel het ons, klik hier>>>

Wie van jullie kent het verhaal over de barmhartige Samaritaan?
Hij ging naar de man die overvallen en ook nog in elkaar was geslagen. Dat gebeurde dus toen ook al net als nu. De Samaritaan verzorgde de man. Hij bracht hem naar een veilige plaats.

Kunnen jullie ook zo doen? Als je ziet dat iemand gevallen is, ga je dan staan lachen en zeggen dat ie maar uit moet kijken? Of ga je er naar toe om te vragen of het jongetje of meisje, maar het kan ook een ouder iemand zijn, zich zeer heeft gedaan. Als het nodig is kun je zo iemand overeind helpen.

Als iemand op school gepest wordt, doe je dan mee of probeer je juist te zeggen dat het stom is om te pesten? We willen niet zo graag opvallen door zoiets te zeggen, want stel je voor dat ze jou maar een slappeling vinden. Misschien hoor je dan niet meer bij de groep.

Toch vraagt Jezus van ons dat wij voor onze naaste, dus hij of zij die bij je in de buurt is, zorgen als dat nodig is. Dat valt niet altijd mee. Soms komt het niet goed uit, een andere keer ben je net op weg naar iets leuks of je moet naar sport of je hebt geen tijd.
Toch zegt Jezus tegen jullie, maar ook tegen ons ouderen; Als je niet naar iemand toegaat die hulp nodig heeft ben je niet de naaste van iemand. Dus we kunnen niet op de stoel gaan zitten wachten tot iemand naar ons toe komt om hulp te vragen, nee we moet de mensen die het moeilijk hebben of ziek zijn of verdrietig zijn, opzoeken en helpen.
Weet je wat het mooiste is als je iemand helpt? Daar word je zelf blij van. Jezus is ook blij als we doen wat Hij van ons vraagt.