Welkom

Geloven is leukGeloven is leuk, christelijke knutsel- en verhalensite voor kinderen
Van harte welkom bij "GELOVEN IS LEUK. Geloven is leuk.nl is een site met christelijke verhalen, knutsels, gedichten, kleurplaten en nog veel meer. Mocht u iets specifieks zoeken wat niet goed weergegeven wordt dan kunt u mij mailen via corrector123 @ gmail.com , ik zal dan kijken of ik de werkbladen zelf kan aanleveren.

Heeft u zelf iets wat geschikt is voor deze site, dan kunt u dit via bovengenoemd emailadres aan mij mailen.

Met vriendelijke groet, Alie Holman

Maakt u veel gebruik van deze site en wilt u ons helpen met een financiële ondersteuning voor hosting en materiaalkosten, klik hier >>>>>

U kunt ook met Paypal betalen klik  hier>>>>>> 

 

RECLAME: Ziet u een verkeerde advertentie? Vertel het ons, klik hier>>>


In de Bijbel staat dat de Here God met het Nieuwe Jeruzalem (dat was vroeger de stad waar de tempel stond) uit de hemel naar de nieuwe aarde zal komen. Openb. 21: 10 en 18-21. Dat is heel moeilijk te begrijpen, maar het is belangrijk dat we weten dat God zoveel van ons houdt dat Hij bij ons komt wonen en dat Hij ons dat in de Bijbel al vertelt.

De muren van deze stad zijn van diamant. Nu is diamant een heldere glinsterende steen en heel erg duur. Moet je je eens voorstellen hele muren van diamant. Als je een muur bouwt moet je altijd eerst in de grond een fundament leggen zodat de muur stevig staat (dat heb je misschien wel eens gezien als er een huis wordt gebouwd). Bij ons wordt dan een steen gebruikt die niet zo mooi is als de bovenkant, omdat je er toch niets van ziet, maar in de Bijbel staat dat die fundamenten (dus wat je in de grond stopt) versierd zijn met edelstenen.
Ik heb een paar mooie stenen meegenomen zodat je een beetje kunt zien hoe mooi dat eruit ziet. De kleuren groen, rood, blauw, wit, geel en bruin.
In de muren zijn poorten, dus grote openingen met deuren. Die grote openingen zijn gemaakt van één grote parel. De poort is groter dan een ouderwetse kerkdeur. Zo’n grote parel kennen wij niet eens. Ik heb hier een parelring en als het licht erop schijnt zie je allemaal mooie zachte kleuren.
Dat is nog niet alles, er staat ook dat de straten van goud zijn. Jullie weten denk ik wel hoe goud eruit ziet.
Wat denken jullie, zullen we niet ogen te kort komen om alles te bewonderen?

Door die straten mogen wij lopen en de Here Jezus komen we daar ook tegen. Zou jij niet graag een keer met de Here Jezus willen praten en Hem dan wat vragen? Nou ik wel.

We hebben het in ons land fijn, maar wat denken jullie van de mensen en kinderen die nu moeten vluchten en in tenten of hutjes moeten leven en dan horen dat de Here Jezus dat voor ons allemaal heeft gemaakt. Ik denk dat het voor hen liever vandaag dan morgen is dat de Here Jezus terugkomt. Dus als je soms ontevreden bent over die stomme school of over eten dat je niet lust of dat je iets moet doen wat je niet graag doet, denk dan eens aan al die kinderen die niet eens iets hebben om over te mopperen.