Welkom

Geloven is leukGeloven is leuk, christelijke knutsel- en verhalensite voor kinderen
Van harte welkom bij "GELOVEN IS LEUK. Geloven is leuk.nl is een site met christelijke verhalen, knutsels, gedichten, kleurplaten en nog veel meer. Mocht u iets specifieks zoeken wat niet goed weergegeven wordt dan kunt u mij mailen via corrector123 @ gmail.com , ik zal dan kijken of ik de werkbladen zelf kan aanleveren.

Heeft u zelf iets wat geschikt is voor deze site, dan kunt u dit via bovengenoemd emailadres aan mij mailen.

Met vriendelijke groet, Alie Holman

Maakt u veel gebruik van deze site en wilt u ons helpen met een financiële ondersteuning voor hosting en materiaalkosten, klik hier >>>>>

U kunt ook met Paypal betalen klik  hier>>>>>> 

 

RECLAME: Ziet u een verkeerde advertentie? Vertel het ons, klik hier>>>

Dit is wel de knutsel waar ik het minst zeker over ben, maar ik begon met de paddenstoel en toen dacht ik tja..... lever toch maar gewoon aan. Maar paddenstoelen hebben zo'n belangrijke functie ook in de natuur. Als ik met knutsels aan de slag ga zoek ik vaak ook even informatie en van de natuur weet ik lang niet alles. Maar toen ik las dat juist Paddenstoelen de krachtpatsers zijn in de natuur was ik best verbaasd. Het is toch heel bijzonder dat zelfs zo'n nietig uitziende paddenstoel een functie heeft. Dan doel ik niet meteen op die mooie rode paddenstoel, maar je ziet soms ook van die hele kleintjes die samengeschoold staan in het vochtige gras of die zelfs groeien in onze tuin op een plek waar ik ze liever niet heb. Ze hebben een functie en je merkt ook daarin weer dat alles tot in de puntjes is uitgedacht.Ik las dat paddenstoelen als voedsel dienen voor dieren en bomen beschermen tegen ziektes etc. Ik blijf zeggen dat we meer en meer ons bewust moeten worden van datgene wat God gemaakt heeft, hoe speciaal dat is en welke waarde dat heeft. Ik gebruik dit soort dingen vooral voor de herfst, de seizoenen en de schepping, het is niet mijn bedoeling om hier een milieuactivist uit te hangen, maar laten we ook de kinderen tonen hoe mooi God het gemaakt heeft en hoe bijzonder dat is en niet alleen die paddenstoelen in vele kleuiren en formaten maar ook de mens. God die alles maakte de lucht het zonlicht blij, de hemel en de aarde zorgt ook voor mij, dit is zo'n kinderlied waar ik ineens aan moet denken tijdens het typen van deze beschrijving. Het lied is misschien heel eenvoudig van tekst, maar toch mogen we daarop vertrouwen. God zorgt ook voor mij en jou en iedereen die Hem toelaat.
Ik heb de paddenstoel in het werkblad aangeleverd met stippen en zonder stippen en met gezicht en zonder gezicht. Ik vond het net een hoedje en haren toen ik ermee aan de slag ging dus dan kan het gezichtje erop, maar hoeft natuurlijk niet. Ook dit is weer een vrij neutrale knutsel zonder tekst, maar zelf een leuk tekstkaartje bedenken en toevoegen kan altijd. Ik bedenk vaak een gedichtje of tekst en dan blijft het heel erg mijn ding, terwijl jullie misschien iets totaal anders mee willen geven, dus ik laat het bij deze knutsels vrij en ik hoop nu weer nieuwe inspiratie te krijgen ook voor andere knutsels.

Het werkblad bevat 1 pagina

-op blad 1 twee hoedjes voor 2 kinderen
-op blad 2 de steel en de ring met gezicht ook voor 2 kinderen
-op blad 3 de steel en de ring zonder gezicht voor 2 kinderen
-op blad 4 de hoedjes met stippen voor 2 kinderen

Werkbeschrijving:

Ik heb 160 grams stevig papier gebruikt zodat het geheel niet te zwaar en slap wordt 
-Print de gewenste bladen uit
-Kleur alles in of print of teken de hoed op rood stevig papier
-Knip de onderdelen uit
-Plak de ring over de steel en plak vervolgens de hoed erop
Doe je dit met dubbele plak dan zou je nog iets meer afstand krijgen, maar ik heb lijm gebruikt.
De hoedjes zijn natuurlijk ook te gebruiken in combinatie met een wc rolletje o.a.

DOWNLOAD WERKBLAD