Welkom

Geloven is leukGeloven is leuk, christelijke knutsel- en verhalensite voor kinderen
Van harte welkom bij "GELOVEN IS LEUK. Geloven is leuk.nl is een site met christelijke verhalen, knutsels, gedichten, kleurplaten en nog veel meer. Mocht u iets specifieks zoeken wat niet goed weergegeven wordt dan kunt u mij mailen via corrector123 @ gmail.com , ik zal dan kijken of ik de werkbladen zelf kan aanleveren.

Heeft u zelf iets wat geschikt is voor deze site, dan kunt u dit via bovengenoemd emailadres aan mij mailen.

Met vriendelijke groet, Alie Holman

Maakt u veel gebruik van deze site en wilt u ons helpen met een financiële ondersteuning voor hosting en materiaalkosten, klik hier >>>>>

U kunt ook met Paypal betalen klik  hier>>>>>> 

 

RECLAME: Ziet u een verkeerde advertentie? Vertel het ons, klik hier>>>

Dit is ook een knutsel welke gebruikt kan worden bij het verhaal over Ruth en Naomi. Ik heb Ruth getekend met een mand in haar armen. Er kunnen aren in haar mand geplakt worden. Het verhaal is te vinden in het bijbelboek Ruth. Ik heb ook een Engelse versie gemaakt en nog een werkblad erbij zonder tekst zodat jullie zelf kunnen kijken wat je ermee doet. Binnen de knutsel een stille hint naar God die zorgt voor de vogels. Er zijn teksten over musjes o.a. in de bijbel te vinden. Dus ik voegde even vogels toe. Die bijbeltekst is te vinden in Mattheüs 6:26 kijk naar de vogelen van de hemel, zij zaaien niet, zij maaien niet, zij brengen niet bijeen in schuren en toch voedt uw Hemelse Vader ze, ga jij ze niet ver te boven. (Ik heb de NBG vertaling erbij gehad en even op eigen wijze wat eenvoudiger hier getypt.

DOWNLOAD Nederlands WERKBLAD  
DOWNLOAD Engels WERKBLAD  
DOWNLOAD WERKBLAD zonder tekst erop  


Het werkblad bevat 2 pagina's

Op pagina 1 de basisplaat met daarop Ruth en de mand
Op pagins 2 voor twee kinderen de aren om in te kleuren en uit te knippen

Werkbeschrijving: 
(Kan op 80 grams papier)
-Primt blad 1 en 2 uit
-Kleur alles in
-Knip de onderdelen van blad 2 uit
-Knip de aangegeven lijn op de mand open
-Lijm nu de aren in de mand