Welkom

Geloven is leukGeloven is leuk, christelijke knutsel- en verhalensite voor kinderen
Van harte welkom bij "GELOVEN IS LEUK. Geloven is leuk.nl is een site met christelijke verhalen, knutsels, gedichten, kleurplaten en nog veel meer. Mocht u iets specifieks zoeken wat niet goed weergegeven wordt dan kunt u mij mailen via corrector123 @ gmail.com , ik zal dan kijken of ik de werkbladen zelf kan aanleveren.

Heeft u zelf iets wat geschikt is voor deze site, dan kunt u dit via bovengenoemd emailadres aan mij mailen.

Met vriendelijke groet, Alie Holman

Maakt u veel gebruik van deze site en wilt u ons helpen met een financiële ondersteuning voor hosting en materiaalkosten, klik hier >>>>>

U kunt ook met Paypal betalen klik  hier>>>>>> 

 

RECLAME: Ziet u een verkeerde advertentie? Vertel het ons, klik hier>>>

Deze knutsel hoorde ook bij een bijbelverhaal m.b.t. Elia en Koning Achab. Wij werken met het boek van Parel en daar stond een tekening in van een eend met jonge eendjes, maar ik wilde even zelf iets maken wat afwijkt van wat we al eerder gedaan hadden en de kleurplaat in het boek was mooi, maar ik wilde een knutsel.
Velen kennen vast het liedje van Elly en Rikkert. Ik zag een kuikentje dat bij de moeder zat, onder haar vleugels waar het veilig was, tegen regen, tegen zonneschijn, Heer zo wil ik bij U zijn. Er zijn veel bijbelverhalen te vinden waarin mensen hun veiligheid bij God zoeken en bijbelteksten waar het woord schuilen in te vinden is.
Als ik even naar mezelf kijk dat weet ik hoe ik kan opzien tegen dingen, de kinderen zullen dat evengoed ook hebben, dingen spannend vinden, veranderingen die komen en die je liever niet hebt, nieuwe dingen moeten leren enz. Hoe mooi is het als je de rust kan zoeken bij de Here God. Hoe belangrijk is het ook om te weten dat het leven met de Here God goed is en dat je bij Hem mag komen en je veiligheid bij Hem mag zoeken. Schuil bij Hem, vertel Hem maar waar je mee zit, blijf dichtbij Hem leven.
Deze knutsel heeft een dubbele eend die aan de onderzijde gelijmd wordt. Het is iets meer werk, maar ik vond het er zelf leuk uitzien. Ik hoop dat er toch iemand het kan gebruiken.

DOWNLOAD WERKBLAD  


Het werkblad bevat 2 pagina's

Op pagina 1 de basis voor de eend
Op pagina 2 de vleugels en wat jonge eendjes

Werkbeschrijving: 
Ik heb 80 grams papier gebruikt.
-Print blad 1 en 2 uit
-Kleur blad 1 en 2 in
-Knip de onderdelen op blad 2 uit
-vouw de eenden omhoog (de rechthoek komt onder)
-lijm de eenden met hun hoofd tegen elkaar
-doe wat lijm achter het midden van de rug en lijm ook die tegen elkaar
-Bevestig nu de vleugels aan beide kanten met lijm op de eend
-Lijm de eendjes waar je ze graag wilt.
(ik heb een paar tegen de eend gelijmd en een paar tegen de binnenkant van de vleugels (zie foto).