Welkom

Geloven is leukGeloven is leuk, christelijke knutsel- en verhalensite voor kinderen
Van harte welkom bij "GELOVEN IS LEUK. Geloven is leuk.nl is een site met christelijke verhalen, knutsels, gedichten, kleurplaten en nog veel meer. Mocht u iets specifieks zoeken wat niet goed weergegeven wordt dan kunt u mij mailen via corrector123 @ gmail.com , ik zal dan kijken of ik de werkbladen zelf kan aanleveren.

Heeft u zelf iets wat geschikt is voor deze site, dan kunt u dit via bovengenoemd emailadres aan mij mailen.

Met vriendelijke groet, Alie Holman

Maakt u veel gebruik van deze site en wilt u ons helpen met een financiële ondersteuning voor hosting en materiaalkosten, klik hier >>>>>

U kunt ook met Paypal betalen klik  hier>>>>>> 

 

RECLAME: Ziet u een verkeerde advertentie? Vertel het ons, klik hier>>>

Ook deze knutsel hoort bij het verhaal van Jona. Ik wilde eens wat anders en zag ergens iets waarbij ik dacht, hé dat heb ik niet vaak gezien en daar kan ik wel zelf iets op bedenken. Je ziet nu dus eigenlijk de walvis met een bolstaande bek en daarin kan je Jona op meerdere manieren plakken. Bij deze heb ik gekozen voor alleen de kop, maar de volgende versie krijgt ook een staart. Bij deze versie Jona biddend, bij de andere de mogelijkheid om Jona in te laten slikken en uit te laten spugen.  Jona bidt tot God nadat hij in de grote vis is beland, hij weet dat er nog maar één uitkomst is in zijn situatie en dat is tot God gaan. God hoorde hem gelukkig en de vis spuugde hem op het strand en zo kon Jona alsnog doen wat God van hem gevraagd had. Het blijft een mooi en tegelijk bijzonder verhaal. Mensen die de weg kwijt waren en een man die door God gestuurd werd om ze de juiste weg te wijzen, de enige weg om tot God te gaan en veilig te zijn en niet verloren te gaan. Hier kunnen we veel lessen uit trekken. De menselijke kant van Jona die dan allerlei beren op zijn weg ziet en een uitweg zoekt en God die dan hem alsnog brengt waar Hij hem hebben wil.

DOWNLOAD WERKBLAD  


Het werkblad bevat 2 pagina's

Op pagina 1 de onderdelen voor de bek en o.a. de vinnen
Op pagina 2 vor 2 kinderen de achtergrond/binnenkant van de bek van de vis (dit kan evengoed een effen zwart stuk papier zijn bijvoorbeeld)

Werkbeschrijving: 
Ik heb 80 grams wit printerpapier gebruikt
-Print blad 1 en 2 uit
-Kleur alles in
-Knip de verschillende onderdelen uit
-plak eerst het waterfonteintje op de achtergrond van blad 2 in het midden vast
-plak ook alvast de vinnen rechts en links op de gewenste plek op de achtergrond 
-vouw nu de lijmvlakken naar achteren van de boven en onderkant van de bek
-lijm de boven en onderkant van de bek netjes op de ondergrond
-doe Jona er los in