Welkom

Geloven is leukGeloven is leuk, christelijke knutsel- en verhalensite voor kinderen
Van harte welkom bij "GELOVEN IS LEUK. Geloven is leuk.nl is een site met christelijke verhalen, knutsels, gedichten, kleurplaten en nog veel meer. Mocht u iets specifieks zoeken wat niet goed weergegeven wordt dan kunt u mij mailen via corrector123 @ gmail.com , ik zal dan kijken of ik de werkbladen zelf kan aanleveren.

Heeft u zelf iets wat geschikt is voor deze site, dan kunt u dit via bovengenoemd emailadres aan mij mailen.

Met vriendelijke groet, Alie Holman

Maakt u veel gebruik van deze site en wilt u ons helpen met een financiële ondersteuning voor hosting en materiaalkosten, klik hier >>>>>

U kunt ook met Paypal betalen klik hier>>>>>> of vraag ons ibannr aan poetrysite @ gmail.com

 

RECLAME: Ziet u een verkeerde advertentie? Vertel het ons, klik hier>>>

Ik zag een tekening van Cobie Verheij-de Peuter voorbij komen met ontvangende handen (zie knutsel rechts) en ik bedacht me dat het wel leuk zou zijn om die tekening te gebruiken als voorbeeld voor een knutsel. Maar vervolgens was ik met handen aan het tekenen als zijnde Gods handen en vond het ook mooi om vanuit Zijn handen ons dat geloof, de hoop en de liefde aan te reiken. Ik ever beide tekeningen en onderdelen aan in het bestand, jullie kunnen zelf kiezen welke jullie gaan gebruiken. De tekst m.b.t. geloof, hoop en liefde is te vinden in 1 kor. 13 en ik heb al meer knutsels op de site staan met dit als onderwerp, maar afwisseling is altijd leuk vind ikzelf dus ik lever het toch aan.

Hoe belangrijk is het om liefde te ontvangen. We zijn als mens niets zonder hoop en zonder vooruitzichten en zeker niet zonder houvast en stabiliteit. Het anker staat symbool voor die hoop en voor die vastigheid. Maar het kruis en het geloof is ook belangrijk. Toch staat in de bijbel dat het meeste van deze drie de liefde is. We mogen liefde van God ontvangen, juist ook door het kruis, door Jezus die voor ons stierf en zo het anker voor ons werd en ons weer nieuwe hoop gaf. Maar we mogen de liefde die we ontvangen ook weer delen met anderen. Jullie kunnen dit vast wel zelf ook invullen en gebruiken.

Het werkblad bevat 2 pagina's,

-op blad 1 de knutsel met daarop het hart met Gods handen en de drie onderdelen
-op blad 2 het hart met daarin de ontvangende handen en de drie onderdelen


Werkbeschrijving:

Ik heb 80 grams papier gebruikt voor deze knutsel

-Print blad 1 of 2 uit op wit 80 grams papier
-Kleur de gewenste delen in
-Knip de onderdelen uit
-Neem een draad van wol of touw
-Plak nu de draad eerst over het midden van het hart
-Plak het anker en het kruis op de gewenste plaats

DOWNLOAD WERKBLAD