Welkom

Geloven is leukGeloven is leuk, christelijke knutsel- en verhalensite voor kinderen
Van harte welkom bij "GELOVEN IS LEUK. Geloven is leuk.nl is een site met christelijke verhalen, knutsels, gedichten, kleurplaten en nog veel meer. Mocht u iets specifieks zoeken wat niet goed weergegeven wordt dan kunt u mij mailen via corrector123 @ gmail.com , ik zal dan kijken of ik de werkbladen zelf kan aanleveren.

Heeft u zelf iets wat geschikt is voor deze site, dan kunt u dit via bovengenoemd emailadres aan mij mailen.

Met vriendelijke groet, Alie Holman

Maakt u veel gebruik van deze site en wilt u ons helpen met een financiële ondersteuning voor hosting en materiaalkosten, klik hier >>>>>

U kunt ook met Paypal betalen klik  hier>>>>>> 

 

RECLAME: Ziet u een verkeerde advertentie? Vertel het ons, klik hier>>>

Ik moet even weer op gang komen en ben eerst begonnen met wat herfstknutsels die ook breder gebruikt kunnen worden.
We weten dat God alles gemaakt heeft en Hij heeft alles in Zijn hand. Ieder bloempje, ieder beestje, elke boom komt van Hem. En nu het herfst is en de blaadjes vallen zien we die prachtige kleuren en die wisseling van seizoenen zijn ook mooi om te zien en elk seizoen heeft zijn schoonheid. Je ziet in de kleinste dingen Gods hand. Ikzelf kan me niet voorstellen dat dit alles gemaakt is zonder een Maker die wist waar Hij mee bezig was. En natuurlijk denkt iedereen daar anders over en dat mag, maar ik ben blij dat ik ook door de knutsels heen God mag brengen en ik hoop dat mensen er zelf iets mee kunnen. We hebben het vaker over de boom aan waterstromen, maar zelfs die boom zal z'n blad verliezen en door die barre winter heen moeten en stormen en regen moeten doorstaan om vervolgens weer op te bloeien en te groeien. En in die natuur zie je ook hoe zaden en noten en eikels etc. dienen als voedsel voor de dieren. Net zoals God zorgt voor die musjes en de vogels -waar de bijbel ook van vertelt- zo zie je ook hoe die eekhoorntjes bijvoorbeeld noten en eikels en bladeren als voedsel krijgen. Je kunt met een simpele knutsel best veel kanten op als je de schepping en grootheid van God aan wilt halen.Ik heb een eenvoudige basisplaat gemaakt met een kale boom en eekhoorn op de voorgrond en daar gekleurde blaadjes bij geplakt. Natuurlijk kunnen die blaadjes ook uit verschillende kleuren papier geknipt worden. De blaadjes plakken kan prima, ik heb ze wel even tussen boeken gelegd zodat ze plat waren, want na een dag in huis gaan ze krullen en dat lijmt wat lastiger vond ik.

Het werkblad bevat 2 pagina's

-op blad 1 het basisblad met de boomstam ook zo blanco mogelijk
-op blad 2 hetzelfde basisblad maar nu met wat structuur in de boomstam

Werkbeschrijving:

Ik heb 80 grams papier gebruikt
-Print blad 1 of 2 uit
-Kleur alles in
-Knip zelf gekleurde blaadjes of zoek kleine blaadjes en plak ze op een paar plekken aan de boom en/of op de grond.

DOWNLOAD WERKBLAD