Welkom

Geloven is leukGeloven is leuk, christelijke knutsel- en verhalensite voor kinderen
Van harte welkom bij "GELOVEN IS LEUK. Geloven is leuk.nl is een site met christelijke verhalen, knutsels, gedichten, kleurplaten en nog veel meer. Mocht u iets specifieks zoeken wat niet goed weergegeven wordt dan kunt u mij mailen via corrector123 @ gmail.com , ik zal dan kijken of ik de werkbladen zelf kan aanleveren.

Heeft u zelf iets wat geschikt is voor deze site, dan kunt u dit via bovengenoemd emailadres aan mij mailen.

Met vriendelijke groet, Alie Holman

Maakt u veel gebruik van deze site en wilt u ons helpen met een financiële ondersteuning voor hosting en materiaalkosten, klik hier >>>>>

U kunt ook met Paypal betalen klik  hier>>>>>> 

 

RECLAME: Ziet u een verkeerde advertentie? Vertel het ons, klik hier>>>

Het was wel bijzonder. Ik deed het verhaal m.b.t. olie voor de weduwe en had het verteld aan de kinderen en toen zei een jongetje van 4 dat was de profeet Elia, maar ik was ervan overtuigd dat ik het bijbelverhaal had verteld over Elisa en ik dacht dat moet ik nazoeken. Ik kwam tot de conclusie dat er zowel van Elia en van Elisa een verhaal was met een weduwe en in beide gevallen was er sprake van olie en een kruik/kruiken en het bleef maar vloeien. Ik besloot daarom om dat ook voor beide verhalen goed te bekijken en aan te leveren. Ik heb vaker iets m.b.t. de weduwe en olie gemaakt, maar nu iets nieuws en niet al te moeilijk. Ik heb de tekst op de kruik/kruiken ook in het engels gezet en lever dat werkblad extra aan. Deze knutsel hoort dus bij 1 Koningen 17 en daarin wordt gesproken over de weduwe van Sarefat. God sprak tot Elia om naar Sarefat te gaan en daar zou hij een Weduwe treffen die voor hem zou zorgen. Elia deed wat God vroeg en ging naar die Weduwe en vroeg om water. In het verhaal komt het er op neer dat zij het beetje meel en de laatste olie die zij nog had gebruikte om voor Elia als eerste een kleine koek te bakken en daarna nog wat voor haarzelf en haar zoon en dan dacht zij te moeten sterven, want ze had niks meer. Maar Elia sprak de woorden van God, hij zei: Want zo zegt de Here, de God van Israël: Het meel in de pot zal niet opraken, en de olie in de kruik zal niet ontbreken tot op de dag, waarop de Here regen op de aardbodem geven zal. En zo gebeurde het ook. Het verhaal is bijzonder. Ik heb de kruik die ik ook gebruikt heb voor het verhaal uit 2 Koningen 4 dus ook genomen voor dit verhaal. In dit geval kan er een potje meel bij geplakt worden en een olie kruikje.

DOWNLOAD Nederlands WERKBLAD  
DOWNLOAD Engels WERKBLAD


Het werkblad bevat 3 pagina's

Op pagina 1 de basisplaat voor de knutsel waar een kruikje boven geplakt kan worden en meelpotje ernaast
Op pagina 2 voor 3 kinderen een kruikje en een meelpotje
Op pagina 3 de basisplaat met de grotere kruik waar het kleine kruikje met meelpotje naast geplaatst kunnen worden

Werkbeschrijving: 
-Print blad 1 en 2 of blad 2 en 3 uit
-Kleur alles in
-Knip de onderdelen van blad 2 uit en eventueel ook de grote kruik van het andere blad
-Plak de grote kruik op een leuke kleur stevig papier
-Versier de kruik
-Plak het kleine kruikje ernaast 
-Plak het meelpotje ernaast aan de andere kant
-Plak eventueel wat paneermail o.i.d. boven het meelpotje (bloem was niet verstandig en een knoeierij)