Welkom

Geloven is leukGeloven is leuk, christelijke knutsel- en verhalensite voor kinderen
Van harte welkom bij "GELOVEN IS LEUK. Geloven is leuk.nl is een site met christelijke verhalen, knutsels, gedichten, kleurplaten en nog veel meer. Mocht u iets specifieks zoeken wat niet goed weergegeven wordt dan kunt u mij mailen via corrector123 @ gmail.com , ik zal dan kijken of ik de werkbladen zelf kan aanleveren.

Heeft u zelf iets wat geschikt is voor deze site, dan kunt u dit via bovengenoemd emailadres aan mij mailen.

Met vriendelijke groet, Alie Holman

Maakt u veel gebruik van deze site en wilt u ons helpen met een financiële ondersteuning voor hosting en materiaalkosten, klik hier >>>>>

U kunt ook met Paypal betalen klik  hier>>>>>> 

 

RECLAME: Ziet u een verkeerde advertentie? Vertel het ons, klik hier>>>

Dit heb ik eigenlijk al meerdere malen gemaakt, iets bij het verhaal van Ruth en Boaz en hoe zij gingen trouwen. Dit voorbeeld is gemaakt door een kind, ik heb  zelf hierbij geen voorbeeld gemaakt. Het is wat minder kleurrijk dan ikzelf zou hebben gekozen misschien, maar de kinderen vonden het erg leuk om te doen en het is eenvoudig te maken ook voor kleinere kinderen.

We kwamen weer bij datzelfde verhaal uit en op zich prachtig verhaal waarbij je ziet hoe God zorgt voor Naomi en voor Ruth en hoe Hij er ook voor zorgt dat er genoeg te eten is en hoe Boaz zich ontfermt over Ruth en hoe zij vervolgens trouwen. En steeds opnieuw denk ik, je kunt niet aldoor dezelfde knutsel maken dat vind ikzelf niet leuk, dus maar iets bedacht. Wij gebruiken boeken van Parel voor het programma en daarin kwam ook als tip een uitnodiging maken voor een bruiloft, in dit geval was er een kaart maken voorgesteld. Na overleg met de leidster heb ik besloten om een kleurplaat te maken met passepartout en tekstjes die erbij geplakt kunnen worden. Kinderen vinden het aanrommelen met glitters etc. altijd wel leuk dus zo gezegd zo gedaan.
Maar deze knutsel kan ook gebruikt worden voor een andere bruiloft, er komen meer voor in de bijbel.
Mijn tekenkunsten laten wel eens wat te wensen over, maar ik doe mijn best en roei met de riemen die ik heb. Ik hoop dat het toch bruikbaar is!

DOWNLOAD WERKBLAD  


Het werkblad bevat 3 pagina's

Op pagina 1 de kleurplaat met daarop het bruidspaar
Op pagins 2 de passepartout / omlijsting
Op pagina 3 voor 5 kinderen tekst als uitnodiging

Werkbeschrijving: 
(Kan met 80 grams papier)
-Primt blad 1 en 2 uit
-Kleur blad 1 in
-Knip de hartvorm uit blad 2
-Plak de passepartout over de kleurplaat
-Print de tekstlinten op gekleur papier
-Plak een tekstlintje onder het bruispaar of op de gewenste plek
-Versier nu de omlijsting naar wens.