Welkom

Geloven is leukGeloven is leuk, christelijke knutsel- en verhalensite voor kinderen
Van harte welkom bij "GELOVEN IS LEUK. Geloven is leuk.nl is een site met christelijke verhalen, knutsels, gedichten, kleurplaten en nog veel meer. Mocht u iets specifieks zoeken wat niet goed weergegeven wordt dan kunt u mij mailen via corrector123 @ gmail.com , ik zal dan kijken of ik de werkbladen zelf kan aanleveren.

Heeft u zelf iets wat geschikt is voor deze site, dan kunt u dit via bovengenoemd emailadres aan mij mailen.

Met vriendelijke groet, Alie Holman

Maakt u veel gebruik van deze site en wilt u ons helpen met een financiële ondersteuning voor hosting en materiaalkosten, klik hier >>>>>

U kunt ook met Paypal betalen klik  hier>>>>>> 

 

RECLAME: Ziet u een verkeerde advertentie? Vertel het ons, klik hier>>>

Jullie weten vast wie Mozes was. Hij moest van God zijn volk door de woestijn naar het beloofde land brengen. Weten jullie hoe een woestijn eruit ziet? Lang niet altijd veel zand, maar ook veel stenen en rotsen met hier en daar een boompje. Is er veel water in een woestijn? Neen want een woestijn is een onvruchtbare plaats.
In de woestijn moet je echt goed naar water zoeken. Het is er wel, maar verborgen tussen de rotsen of onder de grond.
Zoals jullie weten wilde Mozes niet. Hij had 40 jaar aan het hof van de farao geleefd, hij was gewend om op zijn wenken bediend te worden. Toen sloeg hij in boosheid een Egyptenaar dood en hij moest vluchten.
Daarna heeft hij 40 jaar in de woestijn schapen gehoed. Waarom? Denk je dat God zo’n driftkikker als Mozes kon gebruiken? Nee hij moest leren om geduldig te worden. Nu dat heeft hij geleerd, want later wordt er van Mozes gezegd dat geen mens op aarde zo geduldig was als hij.
Mozes had het nodig in zijn werk als leider. Dus God bereidde hem voor op het werk dat hij moest gaan doen. Ook tijdens de rondtochten door de woestijn leerde hij nog meer over wat een goede leider moet doen.

Is dat nu ook zo? Kan God ons veranderen zodat we beter voor Hem en zijn gemeente kunnen werken? Er zijn in de gemeente veel mensen die een taak hebben waarvan ze zelf dachten; dat kan ik niet. Ze hebben ervaren dat God hen helpt, dat ze het niet alleen hoeven te doen. Er zijn altijd mensen om ons heen die we kunnen en willen helpen.
Soms als je iemand helpt met huiswerk leer je daar zelf ook weer van.
Of als iemand je iets vraagt over een Bijbelverhaal moet jezelf ook weer goed nadenken van hoe was het nu precies? Maar als je weet waar het staat in je Bijbel kun je het zo opzoeken en voorlezen.
God vraagt van ons dat we steeds meer over Hem leren, omdat dat goed voor ons is. Hij vraagt ook aan jullie ouders om jullie veel over Hem te vertellen. Het is belangrijk dat je weet wat je gelooft en wat God wil dat jij doet. Hij kan van ons allemaal lieve behulpzame mensen maken, maar dan moeten we soms wel veranderen.