Welkom

Geloven is leukGeloven is leuk, christelijke knutsel- en verhalensite voor kinderen
Van harte welkom bij "GELOVEN IS LEUK. Geloven is leuk.nl is een site met christelijke verhalen, knutsels, gedichten, kleurplaten en nog veel meer. Mocht u iets specifieks zoeken wat niet goed weergegeven wordt dan kunt u mij mailen via corrector123 @ gmail.com , ik zal dan kijken of ik de werkbladen zelf kan aanleveren.

Heeft u zelf iets wat geschikt is voor deze site, dan kunt u dit via bovengenoemd emailadres aan mij mailen.

Met vriendelijke groet, Alie Holman

Maakt u veel gebruik van deze site en wilt u ons helpen met een financiële ondersteuning voor hosting en materiaalkosten, klik hier >>>>>

U kunt ook met Paypal betalen klik  hier>>>>>> 

 

RECLAME: Ziet u een verkeerde advertentie? Vertel het ons, klik hier>>>

Deze knutsel hoort bij de gelijkenis van het verloren muntje (The Lost Coin)  Lucas 15:8-10. De vrouw verliest een muntje en ze zoekt. Jezus vertelt dit verhaal als een gelijkenis en Hij heeft het over een bezem pakken om alles aan te vegen en schoon te maken zodat je het verloren muntje vindt en een lamp om te zorgen voor voldoende licht. Ik wilde dit verhaal altijd al een keer bekijken om er een knutsel bij te bedenken en dit is het geworden.


Werkbeschrijving:
-Print blad 1 uit
-Kleur de onderdelen in
-Knio de onderdelen uit (ik knipte het deel om te vegen eerst om de rechthoek heen en vouwde het toen netjes dubbel zodat ik in één keer beide kanten kon knippen)
-Vouw de bezemsteel en lijm het linker- en rechterdeel achter de stok met tekst 
-Plak nu de veeg (bezem) delen met de blancozijde tegen elkaar op de steel (zie voorbeeld)
-Knip nu de lijntjes in zodat het ook een beetje op een bezem lijkt. Ik heb niet exact op de getekende lijntjes geknipt, ik heb gewoon ingeknipt zoveel als het lukte.
-Lijm het muntje die je het meest geschikt vindt erop.  (Ik heb bij de Nederlandse versie twee verschillende muntjes staan, ik had ook een muntje gemaakt met het verloren schaapje erin, maar iemand zei tegen mij "ga je nu het schaapje opvegen" dus toch maar weer bij de engelse versie weggehaald. Bij de Nederlandse versie staat die er per ongeluk nog op.)

WERKBLAD Nederlandse versie DOWNLOADEN:

WERKBLAD Engelse versie DOWNLOADEN: