Welkom

Geloven is leukGeloven is leuk, christelijke knutsel- en verhalensite voor kinderen
Van harte welkom bij "GELOVEN IS LEUK. Geloven is leuk.nl is een site met christelijke verhalen, knutsels, gedichten, kleurplaten en nog veel meer. Mocht u iets specifieks zoeken wat niet goed weergegeven wordt dan kunt u mij mailen via corrector123 @ gmail.com , ik zal dan kijken of ik de werkbladen zelf kan aanleveren.

Heeft u zelf iets wat geschikt is voor deze site, dan kunt u dit via bovengenoemd emailadres aan mij mailen.

Met vriendelijke groet, Alie Holman

Maakt u veel gebruik van deze site en wilt u ons helpen met een financiële ondersteuning voor hosting en materiaalkosten, klik hier >>>>>

U kunt ook met Paypal betalen klik  hier>>>>>> 

 

RECLAME: Ziet u een verkeerde advertentie? Vertel het ons, klik hier>>>

Nodig een grote mantel.

Jullie zijn nog jong en groeien nog. Misschien denk je wel dat wij, oude mensen, niet meer groeien. Maar dat is wel zo.
Hoe groot wil je worden? Wie is jouw idool? Wil je daar op gaan lijken of vind je hem/haar alleen maar goed?
Vroeger waren de idolen de Beatles, Cliff Richard en de Everly Brothers. Als je ouder wordt is als het goed Jezus jouw idool. Je wilt graag op Hem lijken.

Vroeger hadden de mensen veel minder geld. Vaak kregen de kinderen 1 keer per jaar een nieuwe jas. Deze jas werd iets te groot gekocht, omdat er nog meer kinderen in het gezin waren. Zou de jas precies passen dan was hij na een paar maand al te klein.
De kinderen vonden het niet erg dat de jas te groot was, omdat ze wisten waarom dat was. De meeste kinderen hadden dat ook.

Met een deftig woord heet een jas een mantel.

In de Bijbel heeft de apostel Paulus het over de mantel der liefde.
Jezus vraagt van ons dat we de naaste liefhebben als onszelf. Guh bedoelt dat we andere mensen net zo lief moeten vinden als onszelf. Wie van jullie vindt iedereen lief? Zijn er mensen of kinderen die jullie niet aardig vinden? Toch vraagt Jezus van ons allemaal, dus ook van de grote mensen, om een ander lief te hebben. Nou voor we zover zijn, dat we iedereen lief kunnen hebben, kan Jezus eigenlijk wachten tot Pasen en Pinksteren op één dag vallen.

Maar Jezus wacht daar niet op. Hij vertelt ons dat we liefhebben kunnen leren.
Ik heb hier een mantel van de liefde, wie wil hem omdoen? Kijk deze mantel is te groot. Ik heb hier ook een mantel der liefde voor mij. Past ook niet, zien jullie? Weet je wat nu het wonderlijke is? Als we Jezus volgen, dus doen wat Hij zegt, dan leren we dat als we andere mensen liefhebben, onze liefde steeds meer groeit. Dus we groeien in de mantel/jas die Jezus ons geeft. Een kindje doet soms onaardig tegen je, zodat je denkt wat een naar kind. Nu zie je dat hetzelfde kindje in een hoekje staat te huilen. Ga er eens heen. Misschien heeft dat kindje het wel moeilijk of wordt het thuis geslagen, omdat zijn ouders veel ruzie hebben of drinken. Dan ga je dit kindje begrijpen en ga je het zelfs liefhebben zoals Jezus het bedoelt. We weten niet altijd waarom iemand iets doet.
De volgende keer als iemand akelig tegen je doet ga je misschien eerst nadenken; waarom doet hij/zij dat.
Veel mensen deden tegen Jezus niet aardig. Toch hield Hij van alle mensen, omdat Hij iedereen wilde redden toen Hij op aarde was.
Jezus heeft ons voorgedaan hoe onze liefde voor de ander steeds groter kan worden.

Anita den Boer-Kosmeier
21-2-2015