Welkom

Geloven is leukGeloven is leuk, christelijke knutsel- en verhalensite voor kinderen
Van harte welkom bij "GELOVEN IS LEUK. Geloven is leuk.nl is een site met christelijke verhalen, knutsels, gedichten, kleurplaten en nog veel meer. Mocht u iets specifieks zoeken wat niet goed weergegeven wordt dan kunt u mij mailen via corrector123 @ gmail.com , ik zal dan kijken of ik de werkbladen zelf kan aanleveren.

Heeft u zelf iets wat geschikt is voor deze site, dan kunt u dit via bovengenoemd emailadres aan mij mailen.

Met vriendelijke groet, Alie Holman

Maakt u veel gebruik van deze site en wilt u ons helpen met een financiële ondersteuning voor hosting en materiaalkosten, klik hier >>>>>

U kunt ook met Paypal betalen klik  hier>>>>>> 

 

RECLAME: Ziet u een verkeerde advertentie? Vertel het ons, klik hier>>>

De mensen betaalden vroeger met geld dat van echte zilver en goud was gemaakt. Hier in Nederland hadden we zelfs koperen centen en stuivers. Het dubbeltje, dat was 10 cent, het kwartje, dat was 25 cent, was van zilver. Ook de gulden was van zilver. Later werden van deze zilveren munten zelfs sieraden gemaakt. Nu worden de munten van een goedkoper metaal gemaakt. Ook werd er door rijke mensen vroeger met gouden munten betaald. Sommige mensen verzamelen deze oude munten. Er zijn ruilbeurzen voor verzamelaars van oude munten.
Kijk dit is een gouden tientje. Vroeger gaven ouders vaak ter gelegenheid van een speciale gebeurtenis, zoals een bruiloft, vaak een gouden tientje aan de bruid. Is dit tientje veel meer waard dan € 10,-? Ja, maar niet alleen omdat het van goud is, maar ook omdat je het van je ouders heb gekregen. Als ze niet meer leven heb je dus een hele fijne herinnering aan hen.
Op een dag wilde Anneke het gouden tientje, dat aan een ketting zit, om doen, maar ze kon het nergens vinden. Zijn jullie weleens iets kwijtgeraakt waar je veel van houdt? Nou dan schrik je wel. Je gaat dan overal zoeken. Maar zij wist niet waar ze het gelaten had. Denk je dat ze goed heeft gezocht. In alle kasten, in alle laden en dat zijn er nogal wat. Zelfs in de keukenlade tussen het bestek. Werkelijk overal, maar nergens was het gouden tientje. Later vond ze het toevallig terug achter de doos tussen sjaaltjes. Wat was ze blij.

In de Bijbel vertelt Jezus een verhaal over een vrouw die een penning was verloren en het hele huis zelfs schoonmaakte om hem te vinden. Die penning, denkt men, was van goud, want vroeger bij een huwelijk werden vaak gouden penningen gegeven als bruidsschat. Als het een gewoon muntje was geweest zou de vrouw niet zoveel moeite hebben gedaan om hem te vinden, want dan denk je; och, die komt wel weer boven water. Nee, deze penning betekende veel voor haar. Toen de vrouw hem eindelijk gevonden had vertelde ze het aan iedereen. Ze maakte er zelfs een feestje van met haar buren.

Wat wilde de Here Jezus zeggen in dit verhaal. Hij zoekt mensen die niets meer van Hem willen weten of mensen die Hem niet kennen. Als Hij iemand vindt die in Hem wil geloven is Hij heel blij. In de Bijbel staat zelfs dat er feest is in de hemel als één zondaar, dus één mens die God eerst niet kende, zich bekeert tot God.
Zo kostbaar zijn wij voor de hemel. Dus jij en jij en ik, ja wij allemaal zijn kostbaar voor God.
Waarom wil God dat we voor Hem kiezen? Bij de schepping heeft Hij van alles gemaakt; de zon, maan, sterren, bomen, bloemen en de dieren. Op de laatste dag heeft Hij de mens gemaakt en die lijkt op Hem, dus het beste van allemaal. Hij wil heel graag dat we Hem liefhebben, omdat Hij ons ook lief heeft en ons heel graag dicht bij Zich wil hebben.