Welkom

Geloven is leukGeloven is leuk, christelijke knutsel- en verhalensite voor kinderen
Van harte welkom bij "GELOVEN IS LEUK. Geloven is leuk.nl is een site met christelijke verhalen, knutsels, gedichten, kleurplaten en nog veel meer. Mocht u iets specifieks zoeken wat niet goed weergegeven wordt dan kunt u mij mailen via corrector123@gmail.com , ik zal dan kijken of ik de werkbladen zelf kan aanleveren.

Heeft u zelf iets wat geschikt is voor deze site, dan kunt u dit via bovengenoemd emailadres aan mij mailen.

Met vriendelijke groet, Alie Holman

Maakt u veel gebruik van deze site?
Doneer s.v.p 1-malig voor de onkosten (papier, inkt, knutselmateriaal)  € 5 of  € 10

U kunt ook met Paypal betalen

 

RECLAME: Ziet u een verkeerde advertentie? Vertel het ons, klik hier>>>

Soms hoor ik weer een liedje en wordt dan gelijk bepaald bij een knutselidee en nu rond kerst komt wat vaker weer het lied: Jezus zegt dat Hij hier van ons verwacht, dat wij zijn als kaarsjes brandend in de nacht omhoog borrelen. Het is een mooi kinderlied en dat kaarsje worden om in de nacht te stralen heb ik geprobeerd om te verwerken in twee kinderverhalen en in de knutsel. 
Klik hier voor het verhaal voor iets oudere kinderen: Gemaakt om licht te brengen

Klik hier voor het verhaal voor jongere kinderen: Kaars met gouden randen

De kinderverhalen brengen eigenlijk wel al de boodschap van deze knutsel en mijn intentie en het lied naar voren. Jezus wil graag dat wij net als een kaarsje licht geven in de donkere wereld. Niet in het donker van de nacht, maar eigenlijk in de duisternis van de harten van anderen of van het leven. Een kaars geeft licht en warmte, het verspreidt het om zich heen en zo moeten wij dat ook doen, niet ons eigen licht en warmte maar het licht en de warmte die de Here Jezus in ons hart gegeven heeft. De verhalen heb ik er bij gedaan om het te verduidelijken en natuurlijk kunnen mensen dit aanpassen naar eigen inzicht mocht dit nodig zijn. Maar ik probeer vooral een boodschap af te geven, zeker in deze tijd van onrust. Het was mijn bedoeling de stralen in de lucht om en om geel, donkerblauw te kleuren maar helaas in de haast vergeten te doen, maar het voorbeeld en de bedoeling is duidelijk denk ik....

Werkbeschrijving:

Deze knutsel kan gemaakt worden met gewoon printerpapier

Deze knutsel bestaat uit een basisblad met daarop de achtergrond en een tweede blad met daarop tweemaal het knutseldeel met de zogenaamde menskaarsen......
-Print de gewenste bladen uit.
-kleur alles in
-knip het onderdeel op blad twee uit
-vouw de lijmstrook op blad 1 omhoog voor de plaat langs, hier komt lijm op
-lijm het knutseldeel van blad 2 tegen de lijmstrook van blad 1 en vouw nu de zijkantjes naar de achterkant en lijm die daar vast.

DOWNLOAD WERKBLAD