Welkom

Geloven is leukGeloven is leuk, christelijke knutsel- en verhalensite voor kinderen
Van harte welkom bij "GELOVEN IS LEUK. Geloven is leuk.nl is een site met christelijke verhalen, knutsels, gedichten, kleurplaten en nog veel meer. Mocht u iets specifieks zoeken wat niet goed weergegeven wordt dan kunt u mij mailen via corrector123@gmail.com , ik zal dan kijken of ik de werkbladen zelf kan aanleveren.

Heeft u zelf iets wat geschikt is voor deze site, dan kunt u dit via bovengenoemd emailadres aan mij mailen.

Met vriendelijke groet, Alie Holman

Maakt u veel gebruik van deze site?
Doneer s.v.p 1-malig voor de onkosten (papier, inkt, knutselmateriaal)  € 5 of  € 10

U kunt ook met Paypal betalen

 

RECLAME: Ziet u een verkeerde advertentie? Vertel het ons, klik hier>>>

Zie ook het filmpje op Youtube: https://youtu.be/Edf5G7ApdGA

Deze knutsel kwam tot stand nadat ik begonnen was aan een knutsel over olielampen, de wijze en dwaze maagden. Ik was aan het denken over olie en lampen en het vullen van de lampen en toen dacht ik, het is toch ook leuk om een olielamp te maken die je ergens neer kunt zetten en licht uit kan stralen. Iets waar een boodschap achter zit en wat de lamp eigenlijk al aangeeft, het is een olielamp en deze lamp heeft olie nodig om te branden. En al zou het een lamp zijn op batterijen of stroom, het doel van de lamp is het uitstralen van Licht, een donkere ruimte wordt ermee verlicht, het zorgt dat je dingen kunt zien. Jezus is als een Licht in de wereld gekomen om aan ons het licht te brengen in de duisternis. Ik heb tekst op de lamp gezet en had zelf een paar opties om de lamp te maken en zal dat ook even uitleggen.


Bij deze knutsel zijn diverse bijbelteksten te vinden, de tekst op de lamp is afgeleid van Johannes 8:12. Jezus zegt: Ik ben het Licht van de wereld, wie Mij volgt zal in de duisternis niet wandelen, maar zal het licht des levens hebben. Het staat in de verschillende bijbelvertalingen soms een tikje anders, maar dat is waar ik vanuit ben gaan werken. Zoals deze lamp in het donker schijnt en ons zicht geeft en ervoor zorgt dat wij de dingen om ons heen beter kunnen zien, zo geeft Jezus ons ook het Licht, Hij is veel meer nog dan die lamp, Hij zal onze weg verlichten waarop wij moeten lopen. We weten allemaal dat het wel eens moeilijk is, dat we dingen moeten doen die we eng vinden, dat we dingen tegenkomen die niet leuk zijn, dan is het eigenlijk net alsof je in het donker loopt te zoeken en niet weet waar je heen moet en wat je moet doen, maar als je dan op Jezus vertrouwt en dichtbij Jezus blijft dan zul je toch goed er doorheen komen, Hij zal jouw duisternis licht maken, Hij zal je er doorheen helpen, natuurlijk weet ik wel dat het ook dan moeilijk kan zijn, maar de Here Jezus is bij je, Hij verlicht je leven, Hij geeft jou weer zicht, je zult zien dat je op een dag achterom kijkt en denkt, zie je wel, het is me toch gelukt, samen met de Here Jezus ben ik er doorheen gekomen, Hij heeft mijn weg verlicht. De Here Jezus wil niet alleen onze weg verlichten, Hij wil ook dat wij Zijn licht uitstralen naar de mensen om ons heen, dat ook wij lichtbrengers worden, zodat anderen, die nog steeds in het donker lopen, zullen weten waar zij het Licht (de Here Jezus) kunnen vinden.

Dit werkje is op meerdere manieren te gebruiken en bij meerdere dingen, ik heb het even zo gebruikt.
Ik heb het even op drie manieren gedaan. De eerste gewoon op wit printerpapier van 80 grams, de tweede op gekleurd 120 grams paars papier, de derde heb ik anders gedaan, ik heb bij deze versie andere delen van de lamp eruit geknipt, ik kan dit niet allemaal exact op het werkblad aangeven anders zou ik de lamp dubbel moeten aanleveren, maar ik denk dat hier wel zichtbaar is hoe ik het heb gedaan, kijk maar goed naar de voorbeelden. Ik heb bij de eerste twee lampen het glas uitgeknipt en er een stukje plastic folie achter geplakt en een vlam en achtergrondje achter gelijmd, bij de derde heb ik echter de stroken naast het glas weggeknipt en een gleufje gemaakt bij het halve rondje in het midden van het glas en daar een vlam in geschoven. Ik moest wel de plakstrook van de vlam iets bijknippen omdat ik de gleuf te krap had geknipt, maar dat wijst zich wel.

Werkbeschrijving:

-Print blad 1 en 2 van de pdf uit. Op blad 2 staan onderdelen voor 2 kinderen.
-Kleur de onderdelen in
-knip de onderdelen op blad 2 uit 
-knip het glas van de olielamp eruit, het deel binnen de rondingen waar de vlam moet komen, zie voorbeeld.
-lijm eventueel een stukje plastic folie achter het raampje/glas
-lijm de vlam in het midden achter het geheel, het ronde lijmvlak verstoppen achter de halve ronding van de gaspit.
-lijm nu het achtergrondje erachter (schuif het er zo achter dat het netjes en goed zit)

andere versie
-Print blad 1 en 2 van de pdf uit. Op blad 2 staan onderdelen voor 2 kinderen.
-Kleur de onderdelen in
-knip de vlam op blad 2 uit
-knip de zijvlakken links en rechts van het lampglas uit (zie derde foto)
-knip bij de halve ronding (gaspit) in het midden van het glas in, dus langs de rand van de ronding openknippen
-schuif de vlam er nu achter
-knip de lamp buitenlangs nog helemaal uit als je dat leuk vindt.


DOWNLOAD WERKBLAD