Welkom

Geloven is leukGeloven is leuk, christelijke knutsel- en verhalensite voor kinderen
Van harte welkom bij "GELOVEN IS LEUK. Geloven is leuk.nl is een site met christelijke verhalen, knutsels, gedichten, kleurplaten en nog veel meer. Mocht u iets specifieks zoeken wat niet goed weergegeven wordt dan kunt u mij mailen via corrector123@gmail.com , ik zal dan kijken of ik de werkbladen zelf kan aanleveren.

Heeft u zelf iets wat geschikt is voor deze site, dan kunt u dit via bovengenoemd emailadres aan mij mailen.

Met vriendelijke groet, Alie Holman

Maakt u veel gebruik van deze site?
Doneer s.v.p 1-malig voor de onkosten (papier, inkt, knutselmateriaal)  € 5 of  € 10

U kunt ook met Paypal betalen

 

RECLAME: Ziet u een verkeerde advertentie? Vertel het ons, klik hier>>>

Zie ook het filmpje op Youtube: https://youtu.be/WNod_ahs9h8

Wanneer je bezig bent met het onderwerp Licht brengen dan denk ik al snel ook aan het verstoppen. Je licht, of het licht van God niet laten schijnen, maar het goed verbergen zodat niemand het ziet. Er is een bijbeltekst waar dit in voorkomt. In lucas 8:16 staat bijvoorbeeld dat je een kaars die je aansteekt niet onder het bed zet of bedekt met een vat, je zet een kaars juist op een kandelaar zodat de mensen die binnenkomen het licht zullen zien. Op basis van die tekst heb ik de olielamp zo gemaakt dat die onder een vat of ton komt. Maar we willen graag het licht laten zien, al is dat soms wat eng, want niet al onze vrienden begrijpen het of willen het horen, soms vinden ze ons maar dom, en toch mogen we het licht van de Here Jezus hoog omhoog houden en aan de wereld laten zien.


Deze knutsel heb ik gemaakt met in mijn achterhoofd een bijbeltekst en het gaat alweer over het Licht van de Here Jezus, over schijnen in het donker en licht brengen. Maar ook in dit geval over het niet verstoppen van het licht, houdt het niet voor jezelf, verberg het niet, want iedereen moet het kunnen zien. Hoe kunnen ze het licht van de Here Jezus zien? Moet je dan zelf aangestoken worden? Natuurlijk niet in het echt, dat is gevaarlijk, maar als de Here Jezus in je hart woont, dan schijnt Hij binnen in je, dan verlicht Hij je en dan wordt je als een lamp die stralend op een voetstukje mag staan, een lamp die gezien mag worden. Je kunt het licht van de Here Jezus laten zien door de dingen die je doet, bijvoorbeeld lief zijn voor elkaar, niet anderen uitschelden, niet meedoen met anderen, maar voor elkaar zorgen en om elkaar geven. Soms met hele kleine dingetjes en toch zullen de mensen gaan merken dat je anders bent, als je maar durft. Soms is het eng om te vertellen van de Here Jezus, dan verstop je jezelf liever, dan praat je gewoon maar net als al die andere kinderen en doe je wat zij ook doen zodat je maar niet opvalt. Maar een licht is gemaakt om gezien te worden. Een lamp is bedoeld om te schijnen, een kaars ook en een olielamp ook, je neemt het mee in het donker zodat je weg verlicht wordt, zodat het gezien wordt ook door iedereen die komt. Zou je in een donkere slaapkamer gaan zitten, zonder lampen aan of met een lamp onder je bed en je krijgt bezoek, dan is het lekker spannend om onder het bed te kruipen waar niemand je ziet en de lamp schijnt, maar voor spelen is dat leuk, maar in het echt zet je een lamp aan om je kamer te verlichten, om te zorgen dat je vriendjes en vriendinnetjes kunnen zien hoe mooi je kamer is en wat er allemaal te zien is. Je zou het alleen donker laten als je iets te verbergen hebt, als het een rommeltje is. Deze knutsel is dus om te laten zien dat als je de lamp onder een ton of een vat zet dat je niks meer ziet van het licht of de lamp, maar haal je de lamp eruit dan ineens zie je hoe mooi het is en dat het licht geeft. Zo moeten wij als kinderen van de Here God ook worden, zichtbaar voor anderen, mooi en licht gevend.

Als materiaal heb ik 80 grams papier gebruikt.

Werkbeschrijving:

-Print blad 1 en 2 van de pdf uit.  Of wanneer je het andere vat wilt gebruiken blad 3 en 4 printen (blad 4 heeft lampen voor 2 kinderen).
-Kleur de onderdelen in
-knip de onderdelen van alle bladen uit 
-teken zelf een vlam in de lamp of maak een gleuf op de plek waar de vlam moet (zie stippellijn) en schuif de vlam erin en lijm die met het lijmvlak aan de achterzijde vast.
-Vouw de plakstroken van de ton of het vat naar achteren
-lijm de voorzijde van het vat of de ton met de plakstroken tegen de achterkant van de andere helft, zorg dat ze goed op elkaar liggen en gebruik niet teveel lijm anders blijft de lamp plakken, eventueel even plakbandjes er overheen plakken.
-schuif de uitgeknipte lamp nu tussen de voor- en achterzijde van het vat of de ton het komt dan met het handvat er bovenuit, die past precies ertussendoor aan de bovenzijde van het vat of de ton, zie foto.

DOWNLOAD WERKBLAD