Welkom

Geloven is leukGeloven is leuk, christelijke knutsel- en verhalensite voor kinderen
Van harte welkom bij "GELOVEN IS LEUK. Geloven is leuk.nl is een site met christelijke verhalen, knutsels, gedichten, kleurplaten en nog veel meer. Mocht u iets specifieks zoeken wat niet goed weergegeven wordt dan kunt u mij mailen via corrector123@gmail.com , ik zal dan kijken of ik de werkbladen zelf kan aanleveren.

Heeft u zelf iets wat geschikt is voor deze site, dan kunt u dit via bovengenoemd emailadres aan mij mailen.

Met vriendelijke groet, Alie Holman

Maakt u veel gebruik van deze site?
Doneer s.v.p 1-malig voor de onkosten (papier, inkt, knutselmateriaal)  € 5 of  € 10

U kunt ook met Paypal betalen

 

RECLAME: Ziet u een verkeerde advertentie? Vertel het ons, klik hier>>>

Waak over de deuren van mijn mond op youtube
https://youtu.be/bPEd445NyNI

Dit werkje heb ik gemaakt m.b.t. het gebruik van je mond en de woorden die je spreekt. Ik heb ook bij deze knutsel een vrij verhaal geschreven en vervolgens ontstond er voor ik het wist nog een verhaal, dus vandaar twee. Ik hoop dat dit bruikbaar zal zijn voor anderen.
Het idee erachter ontstond o.a. bij psalm 141, daar staat de een stukje in met de woorden: Zet een wacht voor mijn mond en waak over de deuren van mijn lippen. Het is een gebed, eigenlijk een gebed om hulp. Een noodkreet van David, hij wist dat hij God nodig had bij alles wat hij deed.
Klik hier voor het verhaal De deuren in je mond
Klik hier voor het verhaal Wat een grote mond

Eigenlijk best gek die tekst. David vraagt aan de Here God om een wachter, een soort bewaker om voor zijn mond te zetten, deze wachter zal er dan voor moeten zorgen dat je niet je mond zomaar opendoet en gekke dingen gaat zeggen, geen lelijke dingen. Ik vond het wel grappig om iets met die deuren te doen, natuurlijk had ik ook een bewaker kunnen tekenen en ervoor plakken, maar ik vond een mond met daarin tekst en deuren ervoor wel leuk. De deuren van je lippen die ervoor moeten zorgen dat je mond toch nog enigzins gesloten blijft en je er niet van alles uitflapt. Ik ben een kletsmajoor en zeg heel snel dingen, niet altijd even verstandig, voor mij zouden die deuren ook vast een oplossing zijn, maar die deuren kunnen natuurlijk niet in het echt, wel in een knutsel. Maar in het echt wil de Here God ons helpen om onze mond te gebruiken voor Zijn koninkrijk, voor goede dingen, om mooie woorden mee te spreken, anderen te bemoedigen. Hij wil niet dat wij lelijk doen, schelden, rare taal eruit kramen, mensen pijn doen, dat is soms best moeilijk, soms doen we al iemand pijn zonder dat we het zelf door hebben. We moeten goed oppassen, letten op wat we zeggen en de Here God in alles betrekken, Hij is onze Helper. Ik hoop dat het in de verhalen goed overkomt, het is soms wat lastig om alles erin mee te pakken wat ik zeggen wil, maar ik heb mijn best gedaan. In de mond van het mannetje staat geschreven: Heer zet een wacht voor mijn mond, waak over de deuren van mijn lippen, zodat ik niemand meer verwond met woorden die te snel ontglippen. Ik heb ook een basisplaat zonder tekst in de mond aangeleverd zodat jullie zelf tekst kunnen kiezen.

Dit werkje kan natuurlijk ook bij de bijbeltekst: Mogen de woorden van mijn mond en de overleggingen van mijn hart u welgevallig zijn.


Werkbeschrijving:

Ik heb dit werkje gemaakt van 80 grams papier.

Op blad 1 staat het basisblad met daarop het mannetje 
Op blad 2 zijn de deuren te vinden en de handjes van het mannetje voor twee kinderen om papier te besparen
-Kleur het basisblad in (kies voor de plaat van blad 1 met tekst of blad 3 zonder tekst in de mond en voeg zelf een tekst toe)
-Kleur de deuren en de handen in
-Knip de deuren en de handen uit
-Op de basisplaat is te zien waar de deuren gelijmd moeten worden, doe de lijm op de lijmvlakjes van de mond en lijm de deuren erin. Vouw ze nu iets open.
-De handen kunnen erop geplakt zoals de kinderen het leuk vinden, maar wanneer je ze omhoog plakt komen ze voor de mond langs en kunnen de deuren niet echt meer open, ik heb ze zelf naar beneden geplakt als of het mannetje wil zeggen, kom maar Here God help mij maar om op mijn woorden te letten, ik geef me over.

DOWNLOAD WERKBLAD