Welkom

Geloven is leukGeloven is leuk, christelijke knutsel- en verhalensite voor kinderen
Van harte welkom bij "GELOVEN IS LEUK. Geloven is leuk.nl is een site met christelijke verhalen, knutsels, gedichten, kleurplaten en nog veel meer. Mocht u iets specifieks zoeken wat niet goed weergegeven wordt dan kunt u mij mailen via corrector123@gmail.com , ik zal dan kijken of ik de werkbladen zelf kan aanleveren.

Heeft u zelf iets wat geschikt is voor deze site, dan kunt u dit via bovengenoemd emailadres aan mij mailen.

Met vriendelijke groet, Alie Holman

Maakt u veel gebruik van deze site?
Doneer s.v.p 1-malig voor de onkosten (papier, inkt, knutselmateriaal)  € 5 of  € 10

U kunt ook met Paypal betalen

 

RECLAME: Ziet u een verkeerde advertentie? Vertel het ons, klik hier>>>

Ik kreeg een mailtje van iemand die een werkblad zocht geschikt voor een oogstdankdienst en die had ik eigenlijk nog niet gemaakt, wel een paar maal al over nagedacht, maar nooit aan toegekomen doordat er andere dingen zich aandienden. Maar nu toch even begonnen met het thema dankbaarheid en bij de vraag dacht ik gelijk aan een groentekisje, want de oogst vanaf het land wordt vaak in kistjes gestopt en je ziet ze ook nog wel bij groenteboeren, dat vond ik leuk om iets mee te doen. Handen om het ontvangen aan te tonen of zelfs het aanreiken. Kijk de oogst en het is voor jou.
Toen ik even rondkeek om te zoeken waar de diensten nu vooral op toegespitst zijn werd ik toch bepaald ook bij het gezaaide wat opkomt, wat tot groei komt en wat je vervolgens kunt oogsten, je plukt de vruchten van het gezaaide, dat is toch iets bijzonders. Maar het is niet alleen de rijke oogst ontvangen maar het geheel draait ook weer om delen.
Het is een mooie gedachte, de gedachte achter de oogsdankdag en ik zag dat het op hele verschillende dagen/maanden gevierd wordt in de diverse kerken, maar dat geeft niks het gaat om de dankbaarheid welke getoond wordt aan God. Hij geeft en wij ontvangen. We planten en we zaaien en we ontvangen en dan is de dankbaarheid groot maar we mogen dit ook weer uitdelen en geven aan hen die het minder hebben, dat is eigenlijk hetgeen het meest oplevert, want ook op die manier zaai je, je zaait liefde, genegenheid. En er wordt niet voor niks zo vaak gezegd: Wat je zaait zul je oogsten, dat is niet alleen zo met zaad wat gezaaid wordt, echt zaad op het land, maar ook het zaad wat wij zaaien in het leven, door middel van onze woorden en daden. Als wij het goede doen en het goede uitdragen en voor anderen klaarstaan dan mogen we ook het goede terugverwachten. En ik weet het wel ook wij raken wel eens teleurgesteld in mensen en dan lijkt de oogst karig, maar op een dag zullen we volop oogsten, rijkelijk, overvloedig ontvangen want we mogen komen in het Koninkrijk van God. En toch is het belangrijk om niet teleurgesteld te raken in mensen en dan ineens maar op te geven en te denken: Ik zaai niet meer, want ik oogst toch niks. Wij zien niet alles, maar God wel en laten we daarom ook blijven zaaien in de harten van kinderen, in de levens van familie en vrienden en bidden en danken voor de oogst die we zullen ontvangen, laten we het verwachten van God. Op het land plukken we letterlijk de vruchten van het gezaaide en in het leven met de Here God mogen we ook de vruchten die voortkomen uit het Woord wat gezaaid is gaan zien. En vooral het delen vind ik een mooi aspect, vergeten we dat niet heel vaak? Delen van onze overvloed, delen van de oogst, dit zou veel meer gedaan kunnen worden en ook het Woord van God dat in ons hart opkwam, ontkiemde en vruchten opleverde moet gedeeld worden. Ik hoop dat jullie er iets mee kunnen, ik heb een poging gedaan tot iets leuks.
Het zijn twee versies, de ene iets anders, die kan voorzien worden van een lint en opgehangen en de andere leg je gewoon neer.

Ik heb het volgens mij iets te ingewikkeld laten lijken met de uitleg, maar het is vrij gemakkelijk te doen. Je kiest of voor een echte vulling van het kistje zoals mais of zaad of kleine worteltjes o.i.d. of voor de plaatjes van blad 5.

DOWNLOAD WERKBLAD

Werkbeschrijving:

Ik heb de eerste versie deels gemaakt van stevig papier. Dus de handen van blad 4 heb ik voor die versie geprint op 160 grams papier, dit kan evengoed op 120 grams, maar ik deed dit omdat ik iets in het kisje wilde doen, in dit geval had ik alleen mais en dat is zwaar, bij lichtere dingen zal het meevallen. Bij de plaatjes die ik ook meelever voor deze versie is het geheel aanzienlijk lichter.
De twee versie is met 80 grams papier gedaan.

In de pdf staan 5 bladen.
-Blad 1 en 2 zijn eigenlijk hetzelfde kistje, maar even anders gemaakt, ikzelf zou blad 2 doen, maar doordat ik in het begin het model niet goed had had ik de versie op blad 1 snel ter vervanging gemaakt en later de andere aangepast. Ik heb ze dus maar beide aangeleverd. Voor deze versie print je blad 1 of 2 en blad 4 en mocht je niet voor mais of popcorn of zaad enz kiezen dan print je ook blad 5 (op blad 5 staan onderdelen voor 2 kinderen.
-Blad 3 bevat de versie welke opgehangen wordt, wanneer je die knutsel wilt maken dan print je blad 3 en 4

Ik hoop dat het duidelijk is en anders mogen jullie mailen corrector123@gmail.com

Beschrijving kistje blad 1
-Leg de buitenkant met het patroon naar onderen. Vouw de zijvlakken omhoog, vouw de lijmvlakken naar binnen en lijm het geheel vast.
-Leg de binnenkant met het patroon naar boven en vouw de zijvlakken omhoog. Doe lijm in het bakje dat al klaar ligt en schuif dit laatste deel erin
Neem luciferhoutjes, liefst wat dikkere (ik had dunne) maak die op maat zodat ze er een halve cm ongeveer bovenuit steken, net wat je leuk vindt en lijm die in de hoeken van het kistje.

Beschrijving kistje blad 2
-Leg het uitgeknipte deel met het patroon naar boven.
-Vouw eerst de vlakken van de kortste kanten omhoog,
-vouw vervolgens de vlakken van de langste kanten omhoog
-en vouw de lijmvlakken die aan de lange zijden zitten over de korte kanten heen. De lijmstroken komen dus aan de buitenkant van de korte zijden van het kistje. Niet de delen aan elkaar met een nietmachine of lijm ze vast, let wel op dat het goed op elkaar zit.

-Vouw nu de bovenste helften van alle zijvlakken naar de buitenkant toe. Je vouwt ze om de andere nog witte buitenkanten heen zodat de buitenzijde van het kistje ook hout structuur krijgt en lijmt de delen vast.
-Neem luciferhoutjes, liefst wat dikkere (ik had dunne) maak die op maat zodat ze er een halve cm ongeveer bovenuit steken, net wat je leuk vindt en lijm die in de hoeken van het kistje.

Beschrijving kistje blad 3
Vouw alle vlakken op de vouwlijnen naar achteren.
-Leg het geheel met patroon naar beneden op tafel en vouw de delen naar boven.
-Lijm vervolgens met de lijmvlakken het geheel op de handen, wel even opletten dat de oogst niet voor het hart langskomt.
Even inpassen door het er eerst op te leggen en even het mais erin te leggen op goede hoogte en kijken of het uitkomt m.b.t. het hart
Ik knip zelf de steeltjes van de appeltjes weg anders is het te lastig knippen.

Beschrijving blad 4

Dit wijst zichzelf. Handen uitknippen
Hartje uitknippen en dubbel vouwen
Hartje bevestigen op het hart boven de handen, dit kan door met een nietmachine exact op de vouwlijn te nieten of lijm op de vouwlijn doen en vastlijmen.

Beschrijving blad 5

Dit wijst zich wel, gewoon plaatjes inkleuren en deze opplakken in het kistje door gebruik te maken van de plakstroken. Er is één plaatje met een lange strook, die komt in het midden van het kistje. De andere plaatjes worden tegen de achterwand en voorwand gelijmd.
De steeltjes van de appeltjes knip ik er zelf af.

DOWNLOAD WERKBLAD